♥ TÉSZTA:
500 grétesliszt
100 mlolaj
kb. 300 mltej
2 ev. kanálkristálycukor
csipet só
20 gélesztő (1/2 kocka)
♥ KRÉM:
2 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor (3 x 37-40 g)
3 db tojás sárgája
ízlés szerint rum
100 g kristálycukor (cukormennyiség ízlés szerint)
1 csomag vaníliacukor (20 g
♥Tészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használtam, de készítettem már 300 ml növényi eredetű tejből is. Ha valaki a kézi tésztakészítés mellett dönt, akkor először 100 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk 2 evőkanál cukrot. A kovászt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, beleöntjük a folyékony, nedves hozzávalókat, majd nedves, nem tapadós tésztává gyúrjuk. A tésztát kendővel letakarjuk, meleg helyen megkelesztjük. Ezután egy liszttel beszórt nyújtódeszkára rakjuk.
A tésztát kinyújtjuk (nem kell nagyon vékonyra, kb. 1 cm-es vastagságúra szoktam) és kis pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki a tésztából. A galuskákat szorosan egymás mellé tesszük egy alaposan beolajozott tepsibe, és mielőtt beletesszük őket, a galuskákat is beolajozzuk (minimum olajos kézzel dolgozunk). A galuskákat a tepsiben további 30-40 percig kelesztjük. A maradék tésztából (ami megmaradt a kiszaggatás után) újabb tésztát formázunk, amit kinyújtunk, és újabb aranygaluskákat szaggatunk ki belőle. A tepsit 180 fokos sütőbe tesszük és 25 percig sütjük. A még meleg galuskákat tányérra szedjük és ráöntjük a forró és finom krémet.
♥Krém: kb. 300 ml hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A tálban, amiben a krémet elkészítjük, a tojások sárgáját a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Ehhez apránként hozzákeverjük a maradék tejet, felforraljuk, végül beleöntjük a pudingporos hideg tejet és sűrű pudingot főzünk. A forró pudingba ízlés szerint adhatunk rumot vagy rumaromát, de ez a lépés elhagyható.
♥ Ha valamiért a tejet ki kell hagyni a receptből, akkor az helyettesíthető növényi eredetű tejjel
♥ A maradék, szósz nélküli aranygaluskát a tepsiből kivesszük és le is fagyaszthatjuk. Ha fogyasztani akarjuk, akkor csak kiolvasztjuk, és frissen főtt pudinggal tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 15 dekagramm cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az 1 evőkanál olajat, lisztet, kakaót, sütőport és a tejet, ezután kivajazott f...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is az áfonya kivételével és robotgéppel összedolgozzuk. Az áfonyát jól megmossuk és belekeverjük a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba mértem a tejet, a tejszínt, belefacsartam a narancs levét, hozzáadtam a sütőtököt és a tojások sárgáját, valamint 4 ek. cukrot. Egy habverővel alaposan elkevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű