A tésztához:
-30dkg liszt
-15dkg ráma
-8dkg porcukor
-fél csomag sütőpor
-2dkg élesztő
-pici só, pici tej
Töltelék:
-1kg alma
-13dkg cukor
A tészta:
A 2 dkg élesztőt megfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet elmorzsolod a rámával (inkább vajjal), utána egy kis lyukba beleteszed az összes többi hozzávalót, és összegyúrod tésztává.
Töltelék:
A reszelt almát a cukorral megdinszteled (főjön el a leve) , utána hagyod kihűlni.
Összeállítás:
Összeállítás.
A tésztát ketté veszed, és tepsi (közepes, piros zománcos) nagyságúra nyújtod. Az első lapot tedd be a kivajazott és lisztezett tepsibe, tedd rá a tölteléket és a másik lapot. Kicsit szurkáld meg villával és előmelegített sütőben (kb. 180 fokon ) süsd meg. A tetejére lehet tenni porcukrot.
Nokedli keménységű tészta legyen, 1/2 óra állás után kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 ek. édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 ek. vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és 10 deka porcukrot, 4 tojás sárgáját és 10 és fél deka lisztet keverünk hozzá. A tepsit és papírt kivajazunk s arra ujjnyi vastagon felkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAngol alma torta A lisztet a vajjal morzsold össze, és önts bele annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapj. Tedd hűtőbe, és pihentesd fél órát. Az almát kockázd fel, és a szegfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű