A tésztához:
-30dkg liszt
-15dkg ráma
-8dkg porcukor
-fél csomag sütőpor
-2dkg élesztő
-pici só, pici tej
Töltelék:
-1kg alma
-13dkg cukor
A tészta:
A 2 dkg élesztőt megfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet elmorzsolod a rámával (inkább vajjal), utána egy kis lyukba beleteszed az összes többi hozzávalót, és összegyúrod tésztává.
Töltelék:
A reszelt almát a cukorral megdinszteled (főjön el a leve) , utána hagyod kihűlni.
Összeállítás:
Összeállítás.
A tésztát ketté veszed, és tepsi (közepes, piros zománcos) nagyságúra nyújtod. Az első lapot tedd be a kivajazott és lisztezett tepsibe, tedd rá a tölteléket és a másik lapot. Kicsit szurkáld meg villával és előmelegített sütőben (kb. 180 fokon ) süsd meg. A tetejére lehet tenni porcukrot.
Szokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk, és közepes s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük. Az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és elkeverjük. Rászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Sütőpapírra ceruzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához felforraljuk a vizet,belekeverjük a margarint, hozzáadjuk a lisztet, és felfőzzük. Ezután langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A tésztát elfelezzü...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes