menu

Családireceptkönyv.hu

Lajcsi szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


észta:
400 g liszt
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
200 g cukor
50 g vaj
2 kiskanál szódabikarbóna

Krém:
1 csomag puncs puding
1 csomag vaníliás puding
3-3 dl tej
4-4 evőkanál cukor

200 g puha vaj
+ 2 evőkanál porcukor
1evőkanál rum

Tetejére:
100 g étcsokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


Elkészítés:
A kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük.
Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel jó összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és 35x25 cm-es téglalappá nyújtjuk mindegyiket, majd vajazott lisztezett gáztepsi hátulján 8(!) percig sütjük mindegyiket.
A vajat kikeverjük a porcukorral.
A pudingokat külön megfőzzük a 3-3 dl tejjel és 4-4 evőkanál cukorral, majd hideg vízbe állítva, kevergetve kihűtjük. A vajat megfelezve mindegyik pudingot kikeverjük vele.
A puncsos krémhez még hozzákeverjük a rumot.
Az első tésztalapra simítjuk a vaníliás krémet, majd újabb tésztalap jön amire a puncsos krémet simítjuk, végül a utolsó lappal beborítjuk.
Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét és az olajat, majd bevonjuk vele a süteményt. Fehér csokoládét is reszelhetünk a tetejére díszítésnek, majd gyorsan mehet a hűtőbe dermedésig, ami kb. fél óra.
Utána azért vegyük ki és hagyjuk egy napot puhulni a tésztát! :)

Lajcsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Mascarponés piskóta
Mascarponés piskóta

1. A piskótalapot feldaraboljuk, és egy 1,75 literes tál aljára helyezzük. Meglocsoljuk a likőrrel, és megszórjuk a reszelt csokoládé felével. Az eper harmadát felszeleteljük, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kristálycukros habkarika
Kristálycukros habkarika

Kézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba t...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Banán indonéz módra
Banán indonéz módra

A banán végeit levágjuk. Párolóedényben 5 percig pároljuk. A belseje sárga lesz. Amíg párolódik, elkészítjük az öntetet: a liszet, a cukrot, a fahéjat elkeverjük egy fazékban. Rá...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütésnélküli sztracsatella
Sütésnélküli sztracsatella

A tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...

Elkészítési idő: 15 -15
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk