észta:
400 g liszt
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
200 g cukor
50 g vaj
2 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
1 csomag puncs puding
1 csomag vaníliás puding
3-3 dl tej
4-4 evőkanál cukor
200 g puha vaj
+ 2 evőkanál porcukor
1evőkanál rum
Tetejére:
100 g étcsokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük.
Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel jó összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és 35x25 cm-es téglalappá nyújtjuk mindegyiket, majd vajazott lisztezett gáztepsi hátulján 8(!) percig sütjük mindegyiket.
A vajat kikeverjük a porcukorral.
A pudingokat külön megfőzzük a 3-3 dl tejjel és 4-4 evőkanál cukorral, majd hideg vízbe állítva, kevergetve kihűtjük. A vajat megfelezve mindegyik pudingot kikeverjük vele.
A puncsos krémhez még hozzákeverjük a rumot.
Az első tésztalapra simítjuk a vaníliás krémet, majd újabb tésztalap jön amire a puncsos krémet simítjuk, végül a utolsó lappal beborítjuk.
Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét és az olajat, majd bevonjuk vele a süteményt. Fehér csokoládét is reszelhetünk a tetejére díszítésnek, majd gyorsan mehet a hűtőbe dermedésig, ami kb. fél óra.
Utána azért vegyük ki és hagyjuk egy napot puhulni a tésztát! :)
1. A piskótalapot feldaraboljuk, és egy 1,75 literes tál aljára helyezzük. Meglocsoljuk a likőrrel, és megszórjuk a reszelt csokoládé felével. Az eper harmadát felszeleteljük, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba t...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: NehézA banán végeit levágjuk. Párolóedényben 5 percig pároljuk. A belseje sárga lesz. Amíg párolódik, elkészítjük az öntetet: a liszet, a cukrot, a fahéjat elkeverjük egy fazékban. Rá...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...
Elkészítési idő: 15 -15 Nehézség: Könnyű