észta:
400 g liszt
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
200 g cukor
50 g vaj
2 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
1 csomag puncs puding
1 csomag vaníliás puding
3-3 dl tej
4-4 evőkanál cukor
200 g puha vaj
+ 2 evőkanál porcukor
1evőkanál rum
Tetejére:
100 g étcsokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük.
Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel jó összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és 35x25 cm-es téglalappá nyújtjuk mindegyiket, majd vajazott lisztezett gáztepsi hátulján 8(!) percig sütjük mindegyiket.
A vajat kikeverjük a porcukorral.
A pudingokat külön megfőzzük a 3-3 dl tejjel és 4-4 evőkanál cukorral, majd hideg vízbe állítva, kevergetve kihűtjük. A vajat megfelezve mindegyik pudingot kikeverjük vele.
A puncsos krémhez még hozzákeverjük a rumot.
Az első tésztalapra simítjuk a vaníliás krémet, majd újabb tésztalap jön amire a puncsos krémet simítjuk, végül a utolsó lappal beborítjuk.
Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét és az olajat, majd bevonjuk vele a süteményt. Fehér csokoládét is reszelhetünk a tetejére díszítésnek, majd gyorsan mehet a hűtőbe dermedésig, ami kb. fél óra.
Utána azért vegyük ki és hagyjuk egy napot puhulni a tésztát! :)
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk....
Elkészítési idő:Jól összedolgozzuk, 30 perc pihi, vékonyra nyújtani, kiszaggatni, tojással lekenni és reszelt sajttal megszórni. 175 fokon légkeverésen sütöm!
Elkészítési idő:Töltelék: 10 dkg margarin, 5 e.k cukor, 1 dl rum, habosra keverjük, 15 dkg kókusz, 4 tojás habját összekeverjük, és a tésztára kenjük és rátesszük a másik lapot, ha megsült 4 tojás...
Elkészítési idő: 1,5 óra