Hozzávalók:
– 2 púpos bögre liszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
– 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Ilyen egyszerű
1. A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a szódabikarbónával, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy egy ne ragacsos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk az egészet. Lisztezett deszkára tesszük, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Majd egy pogácsaszaggatóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat simára keverjük az édesítővel, a tojással, a vaníliával, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A masszából diónyi golyókat sodrunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a Rámával. Közepébe sót teszünk. A cukros, langyos tejben megkelt élesztővel a tésztát keményre gyúrjuk. 2 óra pihenés. A cipót 2 részre osztjuk, formázzu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű