4 db tojás
4 ek. hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 ek. olaj
A krém hozzávalói:
2 csg epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 ek. cukor (vagy ízlés szerint)
350 gr natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 ek. zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
A piskóta elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük.
A lisztet a kakaóporral,sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval ,sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot .
A meggyet botmixerrel pürésítjük.
A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet,a zselatint és a tejszínhabot.
Együtt jó habosra ,krémes állagúvá verjük.
A tésztalapra simítjuk,hűtőbe tesszük 1 órára és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
A tepsi mérete: 23×38 cm
A sütőt 180 fokra előmelegítjük alul-felül sütéssel. A lágy vajhoz vagy margarinhoz hozzáadolgozzuk robotgéppel a sót, cukrot és a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, aromát, re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, zabpehely,cukor, narancshéj, só, sütőpor, fahéj. 2. Mikróban megolvasztjuk a vajat, simára keverjük a tejjel és a mézzel. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztához a száraz összetevőket elkeverem aztán hozzáadom a tojást és fokozatosan a tejet és ásványvizet. Kb. fél órát hagyjuk pihenni. Ha sűrűnek találjuk a tésztát,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTeteje: 3 dl habtejszín Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütöm. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű