18-20 dkg cukor
1 teáskanál teavaj
5 csepp ecet
26 cm tortára:
A legszebb lapot félre teszem amire megy a pirított cukor s az megy a torta tetejére. A pirított cukrot el lehet készíteni, mert annak is ki kell hűlni. 18 dkg.20 kr.cukrot bele teszek egy kisebb lábosba és állandóan keverem közepes tűznél, mikor elolvadt teszek bele 1 teás kanál teavajat és 5 csepp ecetet, át keverem s öntöm a lapra, símítom késsel s egy hosszú kés felső felét át húzok vajkockán s máris bejelölöm a pir.cukron a csíkokat, ügyesen kell vele dolgozni mert a pirított cukor gyorsan köt és vigyázni a kezekre ugyanis nagyon forró,,,a vajtól és az ecettől nem lesz annyira "szikla kemény, ajánlom metélni recés késsel:-) Nem kell teljesen a széléhez húzni, oda úgy is megy a díszítés,,,a közepére kezdem csorgatni a karamellt majd szépen körbe majd késsel ügyes mozdulattal el igazítom, Nem kell tőle félni, pik-pakk megmegy csak én sokat írtam hogy érthető legyen:-)
Vegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket. Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a tejet kanalanként adjuk hozzá (attól függően, hogy mennyit “vesz fel” a tészta). Nem folyós, híg, hanem inkább sűrű...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Tegyük egy edénybe a lisztet, adjuk hozzá a cukrot, a rumot, a tojássárgáját és a tejfölt, dolgozzuk jól ki. 2. A tésztát lefödve pihentessük egy kicsit. 3. Ezután gyúró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-kiolvasztjuk a leveles tésztát -enyhéh lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra -2 cm vastagságú csikokra vágjuk -majd feltekerjük a habroló formára úgy hogy a tészt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű