Családireceptkönyv.hu

Karamell dobos tortára


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


18-20 dkg cukor
1 teáskanál teavaj
5 csepp ecet

Elkészítés:


26 cm tortára:
A legszebb lapot félre teszem amire megy a pirított cukor s az megy a torta tetejére. A pirított cukrot el lehet készíteni, mert annak is ki kell hűlni. 18 dkg.20 kr.cukrot bele teszek egy kisebb lábosba és állandóan keverem közepes tűznél, mikor elolvadt teszek bele 1 teás kanál teavajat és 5 csepp ecetet, át keverem s öntöm a lapra, símítom késsel s egy hosszú kés felső felét át húzok vajkockán s máris bejelölöm a pir.cukron a csíkokat, ügyesen kell vele dolgozni mert a pirított cukor gyorsan köt és vigyázni a kezekre ugyanis nagyon forró,,,a vajtól és az ecettől nem lesz annyira "szikla kemény, ajánlom metélni recés késsel:-) Nem kell teljesen a széléhez húzni, oda úgy is megy a díszítés,,,a közepére kezdem csorgatni a karamellt majd szépen körbe majd késsel ügyes mozdulattal el igazítom, Nem kell tőle félni, pik-pakk megmegy csak én sokat írtam hogy érthető legyen:-)

Karamell dobos tortára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
TORT DIPLOMAT
TORT DIPLOMAT

Gelatina se pune la inmuiat (eu o pun cu o seara inainte de a ma apuca) in jumatate cana lapte caldut. Ananasul se pune la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul (nu cum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes palacsinta
Zabpelyhes palacsinta

A fenti hozzávalókból palacsintatésztát keverek és olajozott sütőben kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo almás pite
Paleo almás pite

A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk. A tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk