12 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
25 dkg étcsokoládé
6 tojás
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
3 evőkanál tejszín
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is. Ezt követően a tojások sárgáját is belekeverjük, majd az egészet összevegyítjük a tojáshabbal. Kivajazott sütőformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az étcsokoládét közben vízgőz fölött megolvasszuk és hozzákeverjük a vajat és a tejszínt is, majd elkenjük a sütemény tetején. Mikor a bevonat megszilárdult, szeletelhetjük is.
A lehűtött fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és fényesre verjük. Apránként elkeverjük liszttel, langyos, olvadt vajjal és reszelt vaníliával. Vajas-lisztes tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, tojássárgáját, és a vizet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és megsütjük a tésztát. A tejet, a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót sűrű péppé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj felét a tepsibe morzsoljuk, rámorzsoljuk a túró felét. Erre jön a tejföl fele, rászórjuk a lisztet. Megint tejföl Tejet elkeverjük a tojásokkal,leöntjük vele a sütit. Err...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű