menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
1 kg liszt
5 dkg cukor
1 teáskanál só
20 dkg vaj
1 csomag élesztő (5 dkg)
5-8 dl tej, amennyit a tészta felvesz

A töltelékhez
másfél kg meggy
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, egy közepes keménységű tésztát dagasztunk. Amikor már szép sima a tészta felülete és elválik a kéztől meg az edény falától, akkor letakarva, körülbelül egy órát hagyjuk kelni.

A meggyet kimagozzuk és ízlés szerint megcukrozzuk. Ekkor a vaníliás cukrot is szórjuk rá. Mielőtt a buktába töltenénk, hagyjuk a levét kicsöpögni.

A megkelt tésztát egy lisztezett nyújtódeszkára borítjuk és nagyjából 1 centi vastagságúra kinyújtjuk. 10 centiméteres kockákra vágjuk. és mindegyik közepébe teszünk a kicsöpögtetett meggyből. (Tölteléknek, ha nincs már friss meggyünk, fagyasztott meggyet vagy meggylekvárt is használhatunk.) A töltelékkel együtt feltekerjük a tésztát, és kizsírozott tepsibe fektetjük. Ne szorosan egymás mellé helyezzük a buktákat, mert még dagadni fognak mialatt sülnek. Még 10 percet kelesztjük, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a tetejük.

Bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félórát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, habverővel beledolgozzuk a porcukrot, majd vízg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Forrócsoki por - gasztroajándék
Forrócsoki por - gasztroajándék

Egy késes keverőben alaposan összekeverjük az alapanyagokat, majd egy zárható edénybe tesszük. Felhasználáskor felforraljuk a tejet, ebbe kerül a 2-3 teáskanálnyi por.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos keksz
Pudingos keksz

Az anyagokat összedolgozzuk, kis golyókat formázunk, és a tetejüket megnyomkodjuk villával két oldalról. Ez adja a kockás mintáját. (szoktam rá csokit csurgatni díszítésnek, és úgy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyújtás nélküli mézes
Nyújtás nélküli mézes

Gozon felolvasztjuk a vajat, hozzaadjuk a mezet, tojast, porcukrot es a liszttet melybe bepekeverjuk a SBB. Ha tul suru lenne pici tejjel higitjuk. 4 egyenlo reszre osztjuk, ( legj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk