pici só
50 dkg liszt
1 üveg magozott befőtt meggy
1 cs. sütőpor
kevés lé citrom
12 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 db tojás
pici kristálycukor
kevés fahéj
2 ek. (kb) tejföl
2 cs. vaníliás pudingpor
Összegyúrjuk az alapanyagokat a tésztához, simára. Tejfölt annyit kell hozzátenni, amennyit kíván a tészta, majd rövid időre betesszük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.
A meggyet beleöntjük egy edénybe a lével együtt, hozzáadjuk a kristálycukrot és jól felforraljuk.
Közben a pudingot kikeverjük kb. 2 dl vízzel és a forrásban lévő meggyhez lassan hozzáöntjük és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Ha kész, akkor kihűtjük.
Zsírozott, lisztezett tepsibe a tészta felét beletesszük, búzadarával kicsit megszórjuk a tésztát és a masszát ráöntjük.
A másik felét a tésztának megformázzuk rudacska alakúra és keresztben-hosszában rátesszük a masszára.
Ha kész, megsütöm, majd ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
A lisztet, a tojásokat elkeverem felváltva a tejjel, szódavízzel, csipet sót, csipet cukrot teszek hozzá, beleöntök a tésztába még 1 dl olajat. Az első palacsinta sütése előtt kev...
Elkészítési idő:Ezeket is bele keverjük, majd egy vékonyan kiolajozott tálcába símítjuk, lehűtjük, majd felkockázzuk, a tetejére 1-1 pörkölt mogyorót ültetünk. (kb 100 gr pörkölt mogyoró). -Nála...
Elkészítési idő: