menu

Családireceptkönyv.hu

0. Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg főtt,áttört burgonya
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojás
2 kk.só

kenés: 1 tojás

Elkészítés:


A kihűlt burgonyát, a margarinnal,liszttel és tojással összegyúrjuk,megsózzuk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk,háromszorosan összehajtva.A tésztát hűtőben 3-4 órát pihentetjük.
2 cm vastagra nyújtjuk,bevágjuk,kiszúrjuk.tojással lekenjük.
200 fok 25-30 perc sütés.
kb.30 db

0. Burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Citromos álom
Citromos álom

A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sportszelet
Sportszelet

A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. A kockára vágot vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kürtőskalács – a kelt tészták királya!
Kürtőskalács – a kelt tészták királya!

A kelt tészták ez a válfaja úgy készül, hogy 1/2 kg lisztből, 75 g olvasztott vajból, 1/4 liter tejben felolvasztott 25 g élesztőből, 3 tojássárgájából és csipetnyi sóból tésztát g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk