Családireceptkönyv.hu

463. Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg főtt,áttört burgonya
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojás
2 kk.só

kenés: 1 tojás

Elkészítés:


A kihűlt burgonyát, a margarinnal,liszttel és tojással összegyúrjuk,megsózzuk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk,háromszorosan összehajtva.A tésztát hűtőben 3-4 órát pihentetjük.
2 cm vastagra nyújtjuk,bevágjuk,kiszúrjuk.tojással lekenjük.
200 fok 25-30 perc sütés.
kb.30 db

463. Burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Forgácsfánk
Forgácsfánk

A hozzávalókat összegyúrni, vékonyra nyújtani, szaggatni, forró olajban sütni, porcukrozni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lisztmentes puncs szelet
Lisztmentes puncs szelet

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és az átszitált porcukorból habot verek, de most nem kell nagyon keménynek lennie. A tojássárgáját egyenként hozzákeverem. A sütőport ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrópuffancs szederszósszal
Túrópuffancs szederszósszal

1.A puffancshoz valókat egyneművé keverjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. 2. A szószhoz valókat a víz kivételével egy lábasban összekeverjük. Mikor levet engedett (ez 5-...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk