Donut - tepsiben sütve
Hozzávalók (24 db lesz belőle): 4 dl tej, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg lágy vaj, csipetnyi só, egy kávéskanál őrölt fahéj, 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő
A díszítéshez: puncsmáz, csokimáz (én zacskósat veszek, amit csak vízzel kell kikeverni), szórócukor
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a megadott sorrendben, és bedagasztjuk, kelesztjük. Lágy, nokedli tésztához hasonló állagú tésztát kapunk.
2.) A fánksütő mélyedéseit olajjal vékonyan megkenjük, és a tésztát a mélyedésekbe kanalazzuk úgy, hogy majdnem teljesen tele legyenek. 2/3-ig javasolják, én ennél azonban többet kanalaztam a mélyedésekbe.
3.) A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és 12-15 perc alatt megsütjük őket. A tetejük szép aranybarna lesz. Kivesszük a fánkokat a sütőből (nagyon hamar kihűlnek), és csokoládé- illetve puncsmázzal megkenjük őket, majd díszítő cukorgyöngyökkel megszórjuk őket. Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, csokoládé - illetve vanília pudinggal együtt tálaljuk őket. (Azt már nem írom le, hogy injekciózzátok a pudingot a fánkok közepébe, mert azt hiszitek, megőrültem, de azért lássuk be, úgy lenne az igazi..
A tojást a joghurttal összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ha már simára kevertük, beleöntjük a zabpelyhet is. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük. Elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű