menu

Családireceptkönyv.hu

Toszkán gesztenyelisztes meggyes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


220 g meggy (fagyasztott)
35 g gesztenyeliszt
35 g lenmagliszt
1 tk chia mag
3 ek cukor (>nak megfelelő édesítő)
1 szűk tk szódabikarbóna
1 csipet só
1 tk citromlé
2 ek olívaolaj (lehet kókuzszsír is)
100 ml kókusztej (szobahőmérsékletű)
kb. 160 ml meleg víz, illetve szükség szerint

Elkészítés:


1. A meggyet szűrőben felengedem (nyáron frisset lehet használni), a levét felfogom. (Még jobb, ha vörösboros sült meggyel készítjük!)
2. A sütőt alsó-felső állásban 170 °C-ra előmelegítem (légkeverésen 150 °C).
3. Egy kisebb tálban összekeverem a száraz anyagokat (gesztenyeliszt, lenmagliszt, édesítő, chia mag, vanília, fűszerek), hogy egynemű legyen.
4. Egy nagyobb keverőtálban (amiben az egész tészta elfér) elkeverem az olajat, a citromlevet és a kókusztejet. Előkészítem a meleg vizet.
5. A száraz hozzávalókat egy kisebb tálba keverem, majd hozzáadom a folyékony részhez és alaposan elkeverem. Gyorsan átkeverem, mert sűrűsödik és annyi meleg vizet adok hozzá, hogy közepesen sűrű massza legyen. Álltában még kicsit sűrűsödik.
6. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt teszek vagy kizsírozom.
Aljára terítem a meggyet, úgy, hogy ne maradjon hézag. Megszórom 1 evőkanál cukorral /édesítővel. A masszát ráöntöm, először csak egy vékonyabb réteget, ezt jól elsimítom, majd mehet rá a többi.
7. Betolom a sütőbe és kb 30-40 perc alatt – tűpróbáig – sütöm. Teljesen lehűtöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://dallacucina.hu/2015/05/14/meggyes-castagnaccio-toszkan-gesztenyelisztes-sutemeny/#more-5514

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lisztmentes citromos tekercs
Lisztmentes citromos tekercs

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Zsiradékkal vékonyan kenjünk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki egy 25 × 30 cm-es tepsit. Nekem nem volt pont ekkora, ezért sütőpapírból vágtam ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet

A keverőtálba beletenni a porcukrot, majd hozzáadni az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!!!!) Ekkor állandó keverés mellet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Gyümölcsös panna cotta eperzselé koszorúval
Gyümölcsös panna cotta eperzselé koszorúval

Az eperzselé elkészítése: Az eperzseléhez készítsük el a szörpöt, és keverjük el benne csomómentesen a zselatint. Aztán szeleteljük bele az epreket. Tegyük föl a tűzre, alacsony f...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMÁS PITE
ALMÁS PITE

Az élesztőt a cukor felével langyos tejben futtassuk fel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nagyon jó rugalmas tésztát kapunk. Osszuk kétfelé. Egyik felét kisodorva a sütőpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk