220 g meggy (fagyasztott)
35 g gesztenyeliszt
35 g lenmagliszt
1 tk chia mag
3 ek cukor (>nak megfelelő édesítő)
1 szűk tk szódabikarbóna
1 csipet só
1 tk citromlé
2 ek olívaolaj (lehet kókuzszsír is)
100 ml kókusztej (szobahőmérsékletű)
kb. 160 ml meleg víz, illetve szükség szerint
1. A meggyet szűrőben felengedem (nyáron frisset lehet használni), a levét felfogom. (Még jobb, ha vörösboros sült meggyel készítjük!)
2. A sütőt alsó-felső állásban 170 °C-ra előmelegítem (légkeverésen 150 °C).
3. Egy kisebb tálban összekeverem a száraz anyagokat (gesztenyeliszt, lenmagliszt, édesítő, chia mag, vanília, fűszerek), hogy egynemű legyen.
4. Egy nagyobb keverőtálban (amiben az egész tészta elfér) elkeverem az olajat, a citromlevet és a kókusztejet. Előkészítem a meleg vizet.
5. A száraz hozzávalókat egy kisebb tálba keverem, majd hozzáadom a folyékony részhez és alaposan elkeverem. Gyorsan átkeverem, mert sűrűsödik és annyi meleg vizet adok hozzá, hogy közepesen sűrű massza legyen. Álltában még kicsit sűrűsödik.
6. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt teszek vagy kizsírozom.
Aljára terítem a meggyet, úgy, hogy ne maradjon hézag. Megszórom 1 evőkanál cukorral /édesítővel. A masszát ráöntöm, először csak egy vékonyabb réteget, ezt jól elsimítom, majd mehet rá a többi.
7. Betolom a sütőbe és kb 30-40 perc alatt – tűpróbáig – sütöm. Teljesen lehűtöm.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő:A csokoládét felolvasszuk és kicsit hagyjuk visszahűlni. A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük.A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, majd...
Elkészítési idő:A morzsához egy mély tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, ráöntöm a vajat, és összekeverem. A hűtőbe teszem, amíg a másik masszát kikeverem. 2. Előmelegítem a sütőt 175 fo...
Elkészítési idő: