Tésztához
30 dkg liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
1/2 tasak sütőpor
15 dkg lágy margarin
Túrós krémhez
fél kg túró
1 citrom leve
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
3 evőkanál búzadara + fél csomag vanília puding
. 80 dkg friss sárgabarack
Tetejére 3 tojás fehérje felvert habja 10 dkg cukorral
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük. (Ha a tészta morzsalékos, adjunk hozzá pici tejet)
A krémhez a túrót tegyük nagy keverőtálba, villával törjük össze. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk a túróhoz, a fehérjéből verjünk kemény habot. A túróhoz adjuk a citrom levét, a búzadarát,a pudingot a cukrot és a vaníliás cukrot és alaposan keverjük össze. Végül keverjük hozzá a tojáshabot.A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát a tenyerünkkel. A tésztára sorakoztassuk a gerezdekre vágott barackokat, majd simítsuk rá a túrókrémet Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 40 percig. Ki vesszük és a tetejére tesszük a habot és 7 percre vissza tesszük a sütőbe Ha kihűlt szeleteljük .
tepsi mérete: 32x 25 cm
Mindent összekeverünk - Kivéve a gyümölcsöt -kezdjük a cukor + tojás -aztán lassan mindent összekeverünk .... -egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapirral ...megszorjuk zsemlem...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA sütőt 150 fokra előmelegítjük. A fehérjéket elektromos habverővel verjük, amikor szép habos, de még nem nagyon kemény, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál között...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. Kb 2 mm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót összekeverjük, összegyúrjuk annyi lekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek. Megol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű