Barna tészta: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg szalalkáli, 3 ek. kakaópor, 1 egész tojás, ½ - 1 dl tej
Piskóta: 4 tojás, 4 púpos ek. liszt, 4 púpos ek. porcukor, ½ sütőpor
Krém: 6 dl tej, 4 púpos ek. liszt, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható legyen. Ketté osztjuk és sütőpapíron vékonyra kisodorjuk kb. 27x35 cm-re. Tepsi hátán, egyenként 8 perc alatt kisütjük a lapokat.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukorral a tojássárgákat jó habosra keverjük. Beleforgatjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, majd a fehérjehabot.
Abban a tepsiben sütjük, amin a barna lapokat sütöttük. A tepsit zsírozzuk, lisztezzük, vagy kibéleljük sütőpapírral. Sütési idő kb. 25 perc. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a lisztet és a cukrot a tojással és a tejjel kikeverjük és sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Ha langyosra hűlt, az előzőleg kihabosított vajjal simára keverjük.
A lisztbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Belereszeljük a narancs héját és elmorzsoljuk benne a zsírt.A tésztához ütjük a tojást, majd összegyúrjuk és bedagasztjuk a tejjel. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. 2. Egy 40x40 cm-es tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsint...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz4 db zsemlét kettévágunk és a belét kikaparjuk.Cukros tejben mindkét felét kicsit megforgatjuk. 25 dkg túrót a zsemle belével, 2 tojássárgájával, a felvert fehérjével, vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék te...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű