25 dkg liszt,
3 dkg vaj,
7 dkg vaníliás cukor,
1/2 dl tejföl,
2 tojás,
1/2 dkg élesztő,
1/4 dl rum, olaj, kevés só.
Elkészítése: az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és a rumot. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját és az élesztőt. Összegyúrjuk, majd cipóformában fél órát hűvös helyen állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk, és ciframetélővel rombusz formákra daraboljuk. A kivágott formák közepébe 2-3cm lyukat vágunk, az egyik végét átfordítjuk a lyukon, majd forró olajban aranysárgára sütjük. Sütés után meghintjük vaníliáscukorral és ízlés szerint lekvárral is tálalhatjuk.
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...
Elkészítési idő:A hozzávalókat késes aprítógépben egyneművé dolgozzuk és pár percet állni hagyjuk. Palacsintasütőben pár csepp kókuszolajat felforrósítunk és kisütjük benne a kb tenyérnyi nagyság...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét egy tálba tettem és villával kissé felvertem. Hozzáöntöttem a többi alapanyagot és kézzel összegyúrtam. Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt pedig 18...
Elkészítési idő: 20 perc