25 dkg liszt,
3 dkg vaj,
7 dkg vaníliás cukor,
1/2 dl tejföl,
2 tojás,
1/2 dkg élesztő,
1/4 dl rum, olaj, kevés só.
Elkészítése: az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és a rumot. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját és az élesztőt. Összegyúrjuk, majd cipóformában fél órát hűvös helyen állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk, és ciframetélővel rombusz formákra daraboljuk. A kivágott formák közepébe 2-3cm lyukat vágunk, az egyik végét átfordítjuk a lyukon, majd forró olajban aranysárgára sütjük. Sütés után meghintjük vaníliáscukorral és ízlés szerint lekvárral is tálalhatjuk.
A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.)A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk. A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: egy lapot összemorzsolunk 2 dl tej 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 2 kanál kakaó 1 vanilia, 1 kanál barack lekvár, 10 dkg vaj, fél dl rum.ebből készül a töltelék. az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fele lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, majd simára dolgozzuk. A fehérjéből kemény habot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű