50 dkg rétes liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 dl tej (langyos)
2 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
1-2 csipet
só
20 dkg darált dió
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl víz
a forgatáshoz:
kb. 20-25 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
(A pogácsa szaggató átmérője: 7-8 cm)
lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a tejfölt és a porcukrot.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk és a lisztes keverékhez öntjük. Rugalmas, de nem ragacsos tésztává gyúrjuk. (Nekem még kellett hozzá tennem lisztet, mert nagyon ragadt.)
Az összegyúrt tésztát letakarjuk, és kb. 20-25 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy lábosba öntjük a vizet, a diót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet folytonos kevergetéssel rövid ideig összefőzzük. Félre tesszük kihűlni.
A tésztát elfelezzük. Először az egyik cipót egy lisztezett sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik körre teszünk a dió krémből és utána feltekerjük, mint a kifliket. A két végét kicsit összecsípjük.
A megtöltött kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. (Világos színűnek kell lennie.)
Ha már megsültek, akkor még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.
Tipp: A dió tölteléket ízesíthetjük akár rumaromával vagy esetleg 1 evőkanál
A jól lehűtött cocomast,xillitet,habfixálót kemény krémmé mixerezni. Majd hozzá adni a gesztenye masszát és tovább keverni míg könnyü nem lesz. ( cukormentes barack lekvárral kent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szupertitkos recept nagyon egyszerű: felolvasztottam a kókusz-zsírt, és belekevertem a 2 evőkanál kakaóport. Majd formába csorgattam, és hagytam megszilárdulni. Ez körülbelül egy...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a zselatinnal és a tejjel simára keverjük, majd felmelegítjük, de nem forraljuk.Langyosra hűtjük. Beleöntjük a habpótlót. A gyümölcsöt a joghurtba keverjük. A tejszínt k...
Elkészítési idő: 1/2 óra+éjszaka Nehézség: Könnyű