Töltelék:
Mákos:
- 40 dkg mák
- 4 ek méz
- 24 dkg cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg mazsola (elhagyható)
- 2 citrom héja
Diós:
- 40 dkg dió
- 4 ek sűrű baracklekvár
- 24 dkg cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg mazsola (elhagyható)
- 2 narancs héja
- 5 dkg reszelt csokoládé
- 1 dl rum, a mazsola áztatásához
Tészta: (4 rúd)
- 1 kg liszt
- 50 dkg margarin, (a fele nekem zsír)
- 10 dkg cukor
- pici só
- 2 nagyobb tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- 3 dkg hideg tejben elkevert friss élesztő
A töltelékeket a tészta előtt elkészítem, hogy kihüljenek, mire a tésztába tölteni kell. Az összetevőket összekeverem és felfőzöm.
Gyorsan összeállítani, 4 részre osztani, nyújtani tölteni. tepsibe téve alaposan megszurkálni, majd először tojássárgájával hosszában megkenni. Ha megszikkadt rajta a sárgája, keresztbe megkenni fehérjével is. Ettől lesz szép márványos. Nem kell pihentetni, lekenés után rögtön sütőbe tesszük.
A robotgépben összekeverem a két féle proteint, aztán hozzáadom a többi alapanyagot. A massza akkor van kész, mikor összeáll egy nagy gömbbé a gépben. Ezután megformázom, és szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínből cukor nélkül kemény habot verünk, és hidegre tesszük. A gyümölcsöt feldaraboljuk, kimagozzuk, a felét félretéve, a másik felét összeturmixoljuk. A pudingport 9 dl tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű