60 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
20 g szódabikarbóna
200 g olvasztott méz
250 g szobahőmérsékletű margarin
1 tojás (felverve)
A hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát.
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, és 190 fokos sütőben (villanysütő alsó-felső állás, légkeverés nélkül) 8-10 perc alatt megsütjük.
A fenti recept alapján készült mézes is díszíthető, de mivel puha marad sütés után, ezért sokkal sérülékenyebb, így elsősorban friss fogyasztásra alkalmas. (nyugodtan lehet díszíteni is...az tuti)
A lisztet, a cukrot és a sütőport összekevered majd két felé veszed. Egy közepes tepsit vastagon kikensz 10 dkg margarinnal, majd a liszt felét egyenletesen beleteszed. A túrót ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fellangyosított tejhez hozzáadom egy kis cukrot, jól elkeverem, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A liszt közepébe egy kis mélyedést készítek , ebbe beleöntöm a felf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEtwa je 2 - 3 EL Flohsamenschalen und Sesamkörner in einer flachen Schale vermischen und zur Seite stellen. Den Quark mit dem Wasser verdünnen und glatt rühren. Alle trockenen Z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű