60 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
20 g szódabikarbóna
200 g olvasztott méz
250 g szobahőmérsékletű margarin
1 tojás (felverve)
A hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát.
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, és 190 fokos sütőben (villanysütő alsó-felső állás, légkeverés nélkül) 8-10 perc alatt megsütjük.
A fenti recept alapján készült mézes is díszíthető, de mivel puha marad sütés után, ezért sokkal sérülékenyebb, így elsősorban friss fogyasztásra alkalmas. (nyugodtan lehet díszíteni is...az tuti)
1.A túrót, a kókuszreszeléket és a porcukrot jól összedolgozzuk, majd néhány órára a hűtőszekrényben pihentetjük. 2.Kis golyókat formálunk a hideg túrómasszából. 3.Összeolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tejföl kivételével elmorzsoljuk, majd a tejföllel együtt néhány gyors mozdulattal tésztává gyúrjuk össze. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, mjd a tészta többi alapanyagához adva összegyúrj...
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: Közepes1. Összekeverem a rámát, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját. 2. hozzákeverem a tejet, lisztet, rumot, sütőport. 3. Fellazítom a tojásfehérje habbal. 4. Két részre osztom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes