60 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
20 g szódabikarbóna
200 g olvasztott méz
250 g szobahőmérsékletű margarin
1 tojás (felverve)
A hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát.
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, és 190 fokos sütőben (villanysütő alsó-felső állás, légkeverés nélkül) 8-10 perc alatt megsütjük.
A fenti recept alapján készült mézes is díszíthető, de mivel puha marad sütés után, ezért sokkal sérülékenyebb, így elsősorban friss fogyasztásra alkalmas. (nyugodtan lehet díszíteni is...az tuti)
Egy csésze cukrot világosra pirítunk felöntjük egy csésze tejjel és hagyjuk felolvadni.A másik csésze tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a másik csésze cukrot és a margarin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük kókuszolajjal vagy vajjal. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kókuszolajat megolvasztjuk és az édesítő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet az élesztőtálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, és a porcukrot. Összekeverjük sóval, sütőporral, a citromok reszelt héjával. A tojások sárgáját is hozzáadjuk. Belenyomjuk a citrom levét. Addi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű