70 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
4 egész tojás,
25 dkg margarin,
csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna.
A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk, ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk. Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióval, citrommal, naranccsal, kinek – kinek ízlése szerint.Ha van rá időnk, pihentessük egy éjszakán át hűtőben az összegyúrt tésztát, csak utána daráljuk le, ekkor még ízletesebb lesz.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei elkezdenek kicsit barnulni, nem tovább, mert akkor nem lesz olyan finom omlós. A sütőtől függ, hogy ez mennyi idő.
Akinek nincs húsdarálója, kekszformával is kiszaggathatja, úgy is finom lesz. A darálós sokkal finomabb ha áll legalább 1 napot, akkor még omlósabb.
Piskóta : tojásfehérjékhez pici só és citromlé , ebből kemény habot verünk . Majd ehhez hozzáadjuk a cukrot , elkeverjük , majd ehhez a tojássárgáját . Elkeverjük . Majd a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük világosra. Baracklekvárral megkenjük, porcukorral a tetejét meghintjük. Diótöltelék: A darált di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját összekeverjük a túróval,édesítővel,citromhéjjal,vanilia aromával,sütőporra és a darált zabpehellyel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval,majd hoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg könnyű tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes