Tészta: 2 tekercs
- 1 kg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 9 dl tej
- 6 dkg élesztő
- 1 tojás sárgája
- 1 kk. só
Töltelék: 1 kg tésztához
- 1/2 kg liszt
- 40 dkg dió
- 40 dkg porcukor
- citromhéj
- pár csepp tej
1/2 óráig kelesztjük tepsiben 60 °C-on, 45 percen át 190 °C-on sütni.
A kekszet összetörjük, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is. A tejjel felöntjük és összedolgozzuk, amikor már olyan mint a vizes homok, a vajat, a nut...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet / vizet elkeverjük a tojással, egy másik tálban pedig a cukrot a vajjal. A két keveréket összedolgozzuk. A sütőporral elkeverjük a lisztet, majd a keverékhez szitáljuk. Sim...
Elkészítési idő: Kb. fél óra Nehézség: Könnyű4 kanál mogyoróvajat, 4 kanál mézzel, 1 teáskanál fahéjjal és egy csipet vanília maggal összemelegítettem, majd belekevertem két bőgre zabpelyhet és egy kevés összevágott diót, man...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsd el egy tálban, add hozzá a reszelt citromhéjat, a vanília kikapart magjait, a tojássárgákat és a hideg kókuszolajat. Gyúrd puha tésztává, csomagold f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű