Tészta: 2 tekercs
- 1 kg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 9 dl tej
- 6 dkg élesztő
- 1 tojás sárgája
- 1 kk. só
Töltelék: 1 kg tésztához
- 1/2 kg liszt
- 40 dkg dió
- 40 dkg porcukor
- citromhéj
- pár csepp tej
1/2 óráig kelesztjük tepsiben 60 °C-on, 45 percen át 190 °C-on sütni.
Mind jól kikeverve és kilisztezett, zsírozott tepsibe öntöm tetejére gyümölcs.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézátszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre. A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a tészta kiolvadt kicsit megnyújtom. 12 téglalapot vágok belőle, 4×3-at. A téglalap egyik oldalába bemetszéseket vágok. A másik oldalába belekanalazom a túrós keveréket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű