Tészta: 2 tekercs
- 1 kg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 9 dl tej
- 6 dkg élesztő
- 1 tojás sárgája
- 1 kk. só
Töltelék: 1 kg tésztához
- 1/2 kg liszt
- 40 dkg dió
- 40 dkg porcukor
- citromhéj
- pár csepp tej
1/2 óráig kelesztjük tepsiben 60 °C-on, 45 percen át 190 °C-on sütni.
A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd az átszitált, sütőporral elvegyített lisztet, a narancslét és a tejet. Jól kidolgozzuk a tészt...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy állagú tészta lesz belöle, liszten kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, vagy formát. Megszurkáljuk villával és pihenni hagyjuk míg elkész...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olajat és jól összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk és legvégül az almát dolgozzuk bele. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 30 perc