Tésztához:
40 dkg finomliszt ,25 dkg margarin ,15 dkg porcukor 15 dkg darált dió ,1 van. cukor ,2 ek cukrozatlan kakaó ,1kk fahéj ,1 tojás ,fél sütőpor nem szabad hogy több legyen ,pici só
Krémhez:
3 dl tej,
2 ek liszt (de puding is lehet),
25 dkg ráma,
15 dkg p cukor,
1 mandula aroma
40 dkg finomliszt ,25 dkg margarin ,15 dkg porcukor 15 dkg darált dió ,1 van. cukor ,2 ek cukrozatlan kakaó ,1kk fahéj ,1 tojás ,fél sütőpor nem szabad hogy több legyen ,pici só ! Össze gyúrni, nem kenem ki a formákat elég a margarin ami a tésztában van ! Vékonyan bele nyomkodom a formákba. A sütési idő kb 10 perc! A közepébe jön a krém, kettőt össze ragasztunk. A krém: 3 dl tej, 2 ek liszt (de puding is lehet) ,meg főzzük ki hűtjük ! 25 dkg rámát kikeverünk ,15 dkg p cukorral ,össze keverjük a két krémet és teszünk hozzá 1 mandula aromát! Ebből az adagból - formától függően - kb. 40 db lesz.
Egy tepsit kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 6 tojásból. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk erdei gyümölccsel és 180 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztát és még pihen megcsináljuk a tölteléket. A tészta felét egy lapnak kinyújtjuk és zsírozott lisztezett tepsibe tesszük. Rátöltjük a mákos masszát, elegyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal felforraljuk. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a forró, átszűrt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű