1 bögre köles
4-5 evőkanál zabpehely
2 dl növényi tej vagy tisztított víz
2 evőkanál nyers nádcukor
2 evőkanál nyers nád-porcukor
1 kávéskanál vanília
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál kókuszolaj
1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkönymorzsa (dióval is helyettesíthető)
1/2 bögre mazsola
1 bögre eper
A kölest a tejben vagy a vízben megfőzzük. Közben a nádcukorral és a vaníliával ízesítjük.
Hozzákeverjük a zabpelyhet és a mazsolát, hogy formázható masszát kapjunk.
Kókuszolajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formázunk és mindegyik közepébe 1-2 eperszemet teszünk. A gombócokat megforgatjuk a zsemlemorzsába. Fahéjas nád-porcukorral, esetleg turmixolt eperből készített öntettel fogyasztjuk.
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, kifőzöm benne a tésztát majd hozzákeverem a vaj felét. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek, a tojássárgáját a cukorral, a vanílliáscukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a puha zsírt összegyúrjuk a többi hozzávalóval, hűvösre tesszük néhány percre. A "töltelékhez" a csokit nagyon apróra daraboljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥Tészta: A liszttel elkeverjük a sütőport, a cukrot, a kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a 2 tojást, az apróra vágott mandulát, és összegyúrjuk. A kosárka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes