1 bögre köles
4-5 evőkanál zabpehely
2 dl növényi tej vagy tisztított víz
2 evőkanál nyers nádcukor
2 evőkanál nyers nád-porcukor
1 kávéskanál vanília
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál kókuszolaj
1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkönymorzsa (dióval is helyettesíthető)
1/2 bögre mazsola
1 bögre eper
A kölest a tejben vagy a vízben megfőzzük. Közben a nádcukorral és a vaníliával ízesítjük.
Hozzákeverjük a zabpelyhet és a mazsolát, hogy formázható masszát kapjunk.
Kókuszolajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formázunk és mindegyik közepébe 1-2 eperszemet teszünk. A gombócokat megforgatjuk a zsemlemorzsába. Fahéjas nád-porcukorral, esetleg turmixolt eperből készített öntettel fogyasztjuk.
A tojásokat a tejjel, a liszttel, a sóval, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. Kivajazott, magas szélű tepsibe öntjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vajat a tejszínnel és a cukorral robotgéppel keverd krémesre. Add hozzá a tojást, a vaníliaaromát és a villával összetört banánokat. Egy másik e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCipót gyúrok. A 10 dkg zsírt felolvasztom +10 dkg liszttel elkeverem és a kinyújtott tésztára kenem. Fetekerem szorosan. Négy részre vágom. Pihentetem 10-20 percig majd kinyútom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes