5 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Pudingos krém:
2 csomag epres pudingpor
1 liter tej
6 evőkanál cukor
oghurtkrém:
450 g epres joghurt
1 csomag zselatin
felkockázott eper
5 dl habtejszín
Díszítés:
szeletelt eper
csokoládéreszelék
A tésztához 5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Amikor jó habos, akkor hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amiben elkevertünk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját forgatjuk bele óvatosan. Sütőpapírral bélelt 35 × 25 cm-es tepsiben, 150°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kész, még langyosan rásimítjuk a kihűlt tésztalapra. Lehűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a joghurtkrémet.
Az eperjoghurtba beleteszünk 1 csomag zselatint (amit a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), majd beleforgatjuk a kockára vágott eperdarabokat. A tejszínhabot felverjük keményre, majd óvatosan hozzáadjuk a joghurtkrémet. Az így elkészült krémet rásimítjuk a pudingos tésztára. A tetejét reszelt csokival, fehér tejszínhabbal és eperdarabokkal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
1. Mindent beleteszünk egy lábasba. 2. Addig főzzük, míg hólyagosodni nem kezd. 3. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 4. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAdjuk a liszthez a tojást, a nyírfacukrot, csipet sót, a tejjel és a kávéval keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá 3 ek. olajat, és annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű palacsintat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. Egy nagy tepsi hát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot (puding tasakján feltüntetett tejmennyiség felhasználásával) a liszttel a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. A vajat elkeverjük 20 dkg kókusz reszelékkel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű