5 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Pudingos krém:
2 csomag epres pudingpor
1 liter tej
6 evőkanál cukor
oghurtkrém:
450 g epres joghurt
1 csomag zselatin
felkockázott eper
5 dl habtejszín
Díszítés:
szeletelt eper
csokoládéreszelék
A tésztához 5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Amikor jó habos, akkor hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amiben elkevertünk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját forgatjuk bele óvatosan. Sütőpapírral bélelt 35 × 25 cm-es tepsiben, 150°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kész, még langyosan rásimítjuk a kihűlt tésztalapra. Lehűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a joghurtkrémet.
Az eperjoghurtba beleteszünk 1 csomag zselatint (amit a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), majd beleforgatjuk a kockára vágott eperdarabokat. A tejszínhabot felverjük keményre, majd óvatosan hozzáadjuk a joghurtkrémet. Az így elkészült krémet rásimítjuk a pudingos tésztára. A tetejét reszelt csokival, fehér tejszínhabbal és eperdarabokkal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
1. Összegyúrni, fél órát kell hagyni pihenni. 2. 2 felé osztani a tésztát és tepsi nagyságúra (nagyobb fajta tepsi, mert különben túl vastag lesz a tészta) kinyújtani. 3. V...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, és kezünkkel addig gyúrjuk, még össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ide...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elegyítjük, majd összeöntjük a kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKenyérsütőgép dagasztó programjával, de akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű