Mindegyik lapot egyforma nagyságú tepsibe sütni. (40x30-as tepsiben sütöttem). Összesen 4 piskóta lapunk lesz, 1 fehér, 1 kakaós, 2 diós. - 4 tojásos – vizes piskóta, amely sárga színű marad - 4 tojásos vizes piskóta, barna színű (kakaós) Vizespiskóta: 4 tojássárgáját 8 ek. cukorral kikeverünk, folyamatosan adjuk hozzá a 4 evőkanál vizet, 8 evőkanál lisztet, melyben ˝ sütőport kevertünk, a végén 4 tojás fehérjének a kemény habját A barna vizespiskótánál is igy járunk el, csak 1,5 evőkanál kakaót teszünk bele (ennyivel csökkentjük a liszt mennyiségét). Amikor kisütöttük ezeket a piskótákat, száraz konyharuhával felsodorjuk roládnak. - 2x4 tojásos diós vizes piskótát sütünk. Az eljárás, mint az előzőeknél, csak itt 6 evőkanál darált diót, és 2 evőkanál lisztet adunk a masszához.
1. - Krém a barna roládhoz: 4 dl tej 1 tejszínízű pudingpor 1-2 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt bele keverünk 20 dkg margarint, jól felhabosítjuk. Ezzel a masszával bekenjük a szétgöngyölt kakaós piskótát, és visszasodorjuk roládnak, hagyjuk állni, hogy a krém megkössön. 2.- Krém a sárga roládhoz: 4 dl tej 20 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál étkezési keményítő 2 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó, vagy csoki por (lehet 2 rúd csoki a 20 dekásból) Ezt is megfőzzük, amikor kihűlt belekeverünk 20 dkg margarint és felhabosítjuk. Ezzel a masszával a sárga szétgöngyölt roládot kenjük be, és visszasodorjuk roládnak, és ezt is hagyjuk, hogy a krém megkössön. 3.- Krém, amellyel a diós piskótát kenjük be. 1 liter tej 3 csomag vaníliás puding 3 evőkanál étkezési keményítő 30 dkg cukor 3 csomag vaníliás cukor Ezt is hagyományos módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzá dolgozunk 1,5 margarint ( 37,5 dkg).
Tetejére és körbe bevonni:
2 tasak tejszínhabpor ( utasítás szerint felverni), vagy 1/2 liter tejszín
Összeállítás: Ennek a krémnek (3) az egyharmadát rákenjük az egyik diós lapra, majd a félretett roládokat hosszába kettévágjuk és felváltva (egy sárga, egy barna rúd )egymás mellé ráborítjuk a krémre. A megmaradt krém felével bevonjuk őket, ráborítjuk a másik diós piskótát, és az utolsó rész krémmel körbe bevonjuk a sütit, a tetejére is vékony réteget kenjünk. 2 csomag tejszínhabport felverünk, és ezzel gazdagon díszítjük az oldalát, ( vagy 1/2 liter felvert tejszínnel). A tetejére, hosszába csíkokat húzunk a tejszínből , és csokiból ( felváltva csíkozzuk) és utána villával hullámokat húzunk, hogy a két szín keveredjen. Nagyon mutatós, igazi ünnepi süti, de akár tortának is nevezhetjük! — Ilonka Juhasz társaságában, itt: Szabad
A kekszhez a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a csipetnyi sót és a lisztet, majd összegyúrjuk. Gombóccá formázzuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 ráma 20dkg porcukor kikeverve 1 vanília puding megfőzve kihűtve bele keverni a tetejét porcukroztam és 1csomag dr.Öetker cukormáz öntet puncsos és azért csurgaton mert eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést készítek. Ide teszem a sót, a cukrot, rumot, tojások sárgáját, a lehűtött olvasztott vajat és annyi tejfölt, amennyivel köz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű