Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

ELEGÁNT SZELET


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Mindegyik lapot egyforma nagyságú tepsibe sütni. (40x30-as tepsiben sütöttem). Összesen 4 piskóta lapunk lesz, 1 fehér, 1 kakaós, 2 diós. - 4 tojásos – vizes piskóta, amely sárga színű marad - 4 tojásos vizes piskóta, barna színű (kakaós) Vizespiskóta: 4 tojássárgáját 8 ek. cukorral kikeverünk, folyamatosan adjuk hozzá a 4 evőkanál vizet, 8 evőkanál lisztet, melyben ˝ sütőport kevertünk, a végén 4 tojás fehérjének a kemény habját A barna vizespiskótánál is igy járunk el, csak 1,5 evőkanál kakaót teszünk bele (ennyivel csökkentjük a liszt mennyiségét). Amikor kisütöttük ezeket a piskótákat, száraz konyharuhával felsodorjuk roládnak. - 2x4 tojásos diós vizes piskótát sütünk. Az eljárás, mint az előzőeknél, csak itt 6 evőkanál darált diót, és 2 evőkanál lisztet adunk a masszához.

Elkészítés:


1. - Krém a barna roládhoz: 4 dl tej 1 tejszínízű pudingpor 1-2 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt bele keverünk 20 dkg margarint, jól felhabosítjuk. Ezzel a masszával bekenjük a szétgöngyölt kakaós piskótát, és visszasodorjuk roládnak, hagyjuk állni, hogy a krém megkössön. 2.- Krém a sárga roládhoz: 4 dl tej 20 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál étkezési keményítő 2 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó, vagy csoki por (lehet 2 rúd csoki a 20 dekásból) Ezt is megfőzzük, amikor kihűlt belekeverünk 20 dkg margarint és felhabosítjuk. Ezzel a masszával a sárga szétgöngyölt roládot kenjük be, és visszasodorjuk roládnak, és ezt is hagyjuk, hogy a krém megkössön. 3.- Krém, amellyel a diós piskótát kenjük be. 1 liter tej 3 csomag vaníliás puding 3 evőkanál étkezési keményítő 30 dkg cukor 3 csomag vaníliás cukor Ezt is hagyományos módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzá dolgozunk 1,5 margarint ( 37,5 dkg).

Tetejére és körbe bevonni:

2 tasak tejszínhabpor ( utasítás szerint felverni), vagy 1/2 liter tejszín

Összeállítás: Ennek a krémnek (3) az egyharmadát rákenjük az egyik diós lapra, majd a félretett roládokat hosszába kettévágjuk és felváltva (egy sárga, egy barna rúd )egymás mellé ráborítjuk a krémre. A megmaradt krém felével bevonjuk őket, ráborítjuk a másik diós piskótát, és az utolsó rész krémmel körbe bevonjuk a sütit, a tetejére is vékony réteget kenjünk. 2 csomag tejszínhabport felverünk, és ezzel gazdagon díszítjük az oldalát, ( vagy 1/2 liter felvert tejszínnel). A tetejére, hosszába csíkokat húzunk a tejszínből , és csokiból ( felváltva csíkozzuk) és utána villával hullámokat húzunk, hogy a két szín keveredjen. Nagyon mutatós, igazi ünnepi süti, de akár tortának is nevezhetjük! — Ilonka Juhasz társaságában, itt: Szabad

ELEGÁNT SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás keksz csokikrémmel töltve
Vaníliás keksz csokikrémmel töltve

A kekszhez a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a csipetnyi sót és a lisztet, majd összegyúrjuk. Gombóccá formázzuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Túrós krémes
Túrós krémes

1 ráma 20dkg porcukor kikeverve 1 vanília puding megfőzve kihűtve bele keverni a tetejét porcukroztam és 1csomag dr.Öetker cukormáz öntet puncsos és azért csurgaton mert eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk/ Rózsafánk
Csörögefánk/ Rózsafánk

Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést készítek. Ide teszem a sót, a cukrot, rumot, tojások sárgáját, a lehűtött olvasztott vajat és annyi tejfölt, amennyivel köz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar tökéletes piskóta
tökéletes piskóta

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk