menu

Családireceptkönyv.hu

ELEGÁNT SZELET


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Mindegyik lapot egyforma nagyságú tepsibe sütni. (40x30-as tepsiben sütöttem). Összesen 4 piskóta lapunk lesz, 1 fehér, 1 kakaós, 2 diós. - 4 tojásos – vizes piskóta, amely sárga színű marad - 4 tojásos vizes piskóta, barna színű (kakaós) Vizespiskóta: 4 tojássárgáját 8 ek. cukorral kikeverünk, folyamatosan adjuk hozzá a 4 evőkanál vizet, 8 evőkanál lisztet, melyben ˝ sütőport kevertünk, a végén 4 tojás fehérjének a kemény habját A barna vizespiskótánál is igy járunk el, csak 1,5 evőkanál kakaót teszünk bele (ennyivel csökkentjük a liszt mennyiségét). Amikor kisütöttük ezeket a piskótákat, száraz konyharuhával felsodorjuk roládnak. - 2x4 tojásos diós vizes piskótát sütünk. Az eljárás, mint az előzőeknél, csak itt 6 evőkanál darált diót, és 2 evőkanál lisztet adunk a masszához.

Elkészítés:


1. - Krém a barna roládhoz: 4 dl tej 1 tejszínízű pudingpor 1-2 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt bele keverünk 20 dkg margarint, jól felhabosítjuk. Ezzel a masszával bekenjük a szétgöngyölt kakaós piskótát, és visszasodorjuk roládnak, hagyjuk állni, hogy a krém megkössön. 2.- Krém a sárga roládhoz: 4 dl tej 20 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál étkezési keményítő 2 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó, vagy csoki por (lehet 2 rúd csoki a 20 dekásból) Ezt is megfőzzük, amikor kihűlt belekeverünk 20 dkg margarint és felhabosítjuk. Ezzel a masszával a sárga szétgöngyölt roládot kenjük be, és visszasodorjuk roládnak, és ezt is hagyjuk, hogy a krém megkössön. 3.- Krém, amellyel a diós piskótát kenjük be. 1 liter tej 3 csomag vaníliás puding 3 evőkanál étkezési keményítő 30 dkg cukor 3 csomag vaníliás cukor Ezt is hagyományos módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzá dolgozunk 1,5 margarint ( 37,5 dkg).

Tetejére és körbe bevonni:

2 tasak tejszínhabpor ( utasítás szerint felverni), vagy 1/2 liter tejszín

Összeállítás: Ennek a krémnek (3) az egyharmadát rákenjük az egyik diós lapra, majd a félretett roládokat hosszába kettévágjuk és felváltva (egy sárga, egy barna rúd )egymás mellé ráborítjuk a krémre. A megmaradt krém felével bevonjuk őket, ráborítjuk a másik diós piskótát, és az utolsó rész krémmel körbe bevonjuk a sütit, a tetejére is vékony réteget kenjünk. 2 csomag tejszínhabport felverünk, és ezzel gazdagon díszítjük az oldalát, ( vagy 1/2 liter felvert tejszínnel). A tetejére, hosszába csíkokat húzunk a tejszínből , és csokiból ( felváltva csíkozzuk) és utána villával hullámokat húzunk, hogy a két szín keveredjen. Nagyon mutatós, igazi ünnepi süti, de akár tortának is nevezhetjük! — Ilonka Juhasz társaságában, itt: Szabad

ELEGÁNT SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromkrémes muffin
Citromkrémes muffin

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat közepesen felolvasztjuk a mikróban, majd hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Szilvás pite ripsz-ropsz
Szilvás pite ripsz-ropsz

A szilvát megmossuk, kimagvaljuk és felszeleteljük. Egy kivajazott sütőformába, vagy tepsibe tesszük. Ne használjunk lekapcsolható oldalú sütőformát, mert a tészta nagyon híg lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
MEGGYES MUFFIN..
MEGGYES MUFFIN..

a muffin sütőt kikenjük v papírkapszulát rakunk bele. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral meg a vaníliás cukorral aztán egyenként bele a tojásokat tovább habosít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Répás banánkenyér - TCM
Répás banánkenyér - TCM

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat megolvasztjuk. A csokit, olajos magot felaprítjuk. A banánt meghámozzuk, egy villával összenyomkodjuk és citromlével meglocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk