menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g búzadara
7 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
0.5 db citrom reszelt héja

A sütéshez

50 g vaj

A díszítéshez

porcukor
sárgabarack dzsem

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Császármorzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás pudingos süti
Almás pudingos süti

A leveles tésztát kettévágjuk. Az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (kb. 31x31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát pedig ráhelyezzük úgy, h...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyeszív
Gesztenyés - Gesztenyeszív

1. Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. 2. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. 3. Után...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Ischler
Ischler

Lisztet a porcukorral, vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, darált diót, reszelt citromhéjat, és a rumot. Összegyúrjuk, 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és szaggatjuk, sütjük....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Szlovák szelet
Szlovák szelet

Sárga tészta: 3 db tojás 3 ek porcukor 3 ek liszt 1 tk sütőpor A tojások sárgáját habosra keverni a porcukorral. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk