15 evőkanál liszt
11 evőkanál cukor
4 tojás
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
15 evőkanál tej
töltelék:
50 dkg túró
4 evőkanál búzadara
1 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A tojások sárgáját egy tálban, a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint, azután a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet, végül a tejet adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
Egy közepes nagyságú (30×30 cm) tepsit kikenünk, belisztezünk, és a tésztát belesimítjuk.
A túrót a búzadarával, a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal összekeverjük. Nedves kézzel 20 kis gombócot formálunk belőle, és szépen elosztva a tepsiben lévő tésztára rakjuk, ami természetesen belesüllyed, és sütés után, amikor kihűlt, a vágáskor tarka lesz , mint a boci.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 30 percig sütjük.
A sárgarépát apróra vágtam, megfőztem, majd még melegen pürésítettem, botmixerrel a legegyszerűbb. A tojássárgákat habosra kevertem az édesítővel 3-4 percig, közben a csokit a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A diót a cukrokkal a tejben felfőzzük. Fontos, hogy jól főzzük át, mert akkor l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét néhány csepp citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a citromhéjat, a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 dl víz pár levél menta vagy bazsalikom ízlés szerint eper 10-20 dkg porcukor Az epret és a pár bazsalikomlevelet adjuk a vízhez, keverjük el a porcukorral, majd kb. 5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű