2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl kristálycukor, 2 dl porcukor, 4 dl rétesliszt, 4 dl darált dió
2 mokkáskanás szódabikarbóna
Margarin a tepsi kikenéséhez, gyümölcs (pl. meggy) a tetejére – de szerintem bármilyen jó rá
A hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel.
Ha nem elég lágy a tészta, egy pici vizet lehet hozzákeverni. Fél óráig 175 fokos, előmelegített sütőben kell sütni. Ha megsült, a tetejére olvasztott forró csokit lehet csurgatni, de elég csak porcukorral is megszórni.
A ganache-hoz a fehér csokoládét apróra vágjuk. A habtejszínt az akácmézzel és a vaníliarúd magjaival forrásig melegítjük, majd beledobjuk az apróra vágott fehér csokoládét, és eg...
Elkészítési idő:• A tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat. • Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tész...
Elkészítési idő:Összeállítjuk a kevert tésztát. Belekeverjük a darabokra tört csokit, a darált diót és az almát reszelve vagy kis kockákra, csíkokra vágva.
Elkészítési idő: