2 evőkanál édesítőpor
25 cl sovány tej
2 db fahéj vagy vaníliarúd
2 tojássárgája
Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral.
Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt.
Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni.
Öntsd a forrásban lévő tejet a tojássárgája és édesítőporkeverékére és jól keverd meg.
Öntsd a keveréket vissza a lábasba és folytasd a főzést alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve a tejsodót, amíg össze nem áll.
Hagyd hűlni, majd tedd hűtőbe.
http://www.stylemagazin.hu/hir/Edes-iz-cukor-nelkul-termeszetesen/5040/stylelife/szabadido/gasztronomia/
A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, majd kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott és elkeveredett a mézzel és vajjal, hozzáadjuk a sz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 150 ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10 dkg cukrot, a felvert tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. Vig...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz