Családireceptkönyv.hu

Tejsodó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál édesítőpor
25 cl sovány tej
2 db fahéj vagy vaníliarúd
2 tojássárgája

Elkészítés:


Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral.
Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt.
Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni.
Öntsd a forrásban lévő tejet a tojássárgája és édesítőporkeverékére és jól keverd meg.
Öntsd a keveréket vissza a lábasba és folytasd a főzést alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve a tejsodót, amíg össze nem áll.
Hagyd hűlni, majd tedd hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BÉCSI TÚRÓS PALACSINTA
BÉCSI TÚRÓS PALACSINTA

A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajoz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PALACSINTA - ALMÁS
PALACSINTA - ALMÁS

A tojásokat a cukrokkal habosra kevertem, majd felváltva kevertem hozzá a lisztet és a tejet, csomómentes legyen, mehet hozzá a reszelt alma és a mazsola is. Picit félretettem, kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos tejbegriz gombóc
Kókuszos tejbegriz gombóc

A tejből, a búzadarából, a cukorból, a vaníliás cukorból, a vajból és egy csipet sóból nagyon sűrű grízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A tojást pici cukorral és csipet sóval felverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlis lepény (Vuci tánti)
Ribizlis lepény (Vuci tánti)

A tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy tepsi aljára tesszük. Ráöntünk egy tál ribizlit és félig megsütjük. 4 tojás sárgáját a cukorrol kikeverjük, beleforgatjuk a fehérjéből v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk