A tésztához:
30 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj
1 mk sütőpor (elhagyható)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 ek cukor
A krémhez:
40 g vaníliás pudingpor
3 ek cukor
450 ml tej
25 dkg krémtúró
A gyümölcszseléhez:
25 dkg ribizrli
1 ek cukor
1 ek kukoricakeményítő
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.Ha a tészta nem állna össze, pár csepp jéghideg vizet lehet hozzáadni,de tényleg óvatosan hogy a tészta szépen összeálljon,és ne válljon folyóssá ragadóssá. A tésztát 30 percre letakarva hűtőbe tesszük.
A krémhez megfőzzük a pudingot sűrűre. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a krémtúróval
A tésztát kivajazott lisztezett piteformában 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Ha kihűlt megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére is díszítésnek.
A gyümölcszseléhez feltesszük főni a ribizlit a cukorral, ha már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a keményítőt és felrottyantjuk,ráöntjük a tortánk tetejére,és mehet a hűtőbe. Végül ízlés szerint díszítjük
30 dkg liszt, egy tojás, egy sütőpor, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg cukor egy citrom reszelt haja, egybegyúrok 3 lapost sütöttem belőle, tepsi hátulján, percek alatt sül. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Tetszőleges formájú kiszúróval négyzeteket vagy korongokat szaggatunk, amiket sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat fel kell verni és hozzá kell adnunk a porcukrot, valamint a már megolvasztott margarint. Jöhet a tej, a sütőpor és végül a liszt. Ebből kell egy alaposan összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kókuszos tészta készítése: a tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verünk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport. Alaposan átkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű