50 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál morzsolt citromfű
+ annyi tej, amennyit felvesz
Az alapanyagokat szépen összegyúrjuk és épp csak annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. A vaj kiváltható margarinnal vagy sertészsírral, illetve a tejfölösszájúak tejfölt tegyenek bele tej helyett. Friss citromfüvet is használhatunk apróra vágva, ez esetben 3-4 evőkanálnyival számoljunk.
A kapott tésztát lisztezett deszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, és szezon szerinti kiszúró formákkal sütiket szaggatunk belőle: karácsonykor jöhetnek az angyalkák és a fenyőfák, húsvétkor a nyulak, gyerekzsúrra pedig a vidám fejek.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 5-6 percig sütjük. Figyeljünk nagyon oda, mert pillanatok alatt túl lehet sütni és az omlós falatok helyett kopogósakkal pironkodhatunk.
Az elkészült linzer már így is tökéletes porcukorral meghintve, de még finomabb, ha 2 darabot összeragasztunk kedvenc lekvárunkkal (
Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű-Tészta alapanyagait összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. -A krémhez 3-3 dl tejben felfőzzük a pudingokat, kikeverjük a margarint a porcukorral, elfelezzük, és a kihűl...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesÍgy készült: A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra oszt...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük. Amikor már teljesen kihűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű