50 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál morzsolt citromfű
+ annyi tej, amennyit felvesz
Az alapanyagokat szépen összegyúrjuk és épp csak annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. A vaj kiváltható margarinnal vagy sertészsírral, illetve a tejfölösszájúak tejfölt tegyenek bele tej helyett. Friss citromfüvet is használhatunk apróra vágva, ez esetben 3-4 evőkanálnyival számoljunk.
A kapott tésztát lisztezett deszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, és szezon szerinti kiszúró formákkal sütiket szaggatunk belőle: karácsonykor jöhetnek az angyalkák és a fenyőfák, húsvétkor a nyulak, gyerekzsúrra pedig a vidám fejek.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 5-6 percig sütjük. Figyeljünk nagyon oda, mert pillanatok alatt túl lehet sütni és az omlós falatok helyett kopogósakkal pironkodhatunk.
Az elkészült linzer már így is tökéletes porcukorral meghintve, de még finomabb, ha 2 darabot összeragasztunk kedvenc lekvárunkkal (
Elkészítés : A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliaaromával és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral. Keverjük krémesre a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a tejben feloldott kávét és a vaníliát. Szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. Ezal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű