Családireceptkönyv.hu

citromfüves linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál morzsolt citromfű
+ annyi tej, amennyit felvesz

Elkészítés:


Az alapanyagokat szépen összegyúrjuk és épp csak annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. A vaj kiváltható margarinnal vagy sertészsírral, illetve a tejfölösszájúak tejfölt tegyenek bele tej helyett. Friss citromfüvet is használhatunk apróra vágva, ez esetben 3-4 evőkanálnyival számoljunk.
A kapott tésztát lisztezett deszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, és szezon szerinti kiszúró formákkal sütiket szaggatunk belőle: karácsonykor jöhetnek az angyalkák és a fenyőfák, húsvétkor a nyulak, gyerekzsúrra pedig a vidám fejek.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 5-6 percig sütjük. Figyeljünk nagyon oda, mert pillanatok alatt túl lehet sütni és az omlós falatok helyett kopogósakkal pironkodhatunk.

Az elkészült linzer már így is tökéletes porcukorral meghintve, de még finomabb, ha 2 darabot összeragasztunk kedvenc lekvárunkkal (

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Almás batyu - OK
Almás - Almás batyu - OK

1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. 3. Ket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Piskóta alaprecept
Piskóta alaprecept

Piskótatészta Hat tojássárgáját habosra keverünk hat evőkanál cukorral. Azután hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék habját és négy csapott evőkanál lisztet. Vajjal kikent formában...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Drazsé szelet
Drazsé szelet

A tojás sárgáját a cukorral, és a puha margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, és a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a sütőport, és a...

Elkészítési idő: 1 óra,+hűtés
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mámorító palacsinta
Mámorító palacsinta

A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk