100 gr darált dió
100 gr darált kekszmorzsa
100 gr baracklekvár
100 gr porcukor
50 ml kávé
evőkanál rum
formáljunk gombócokat és pálcikára szúrva tegyük mélyhűtőbe, majd mártsuk olvasztott csokiba és szórjuk meg pörkölt diódarabokkal.
A kiflit karikára vágom, meglocsolom a felforrósított tejjel, megszórom a vaníliás cukorral, a mákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és alaposan összekeverem. Egy lábasb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan hozzáadjuk a reszelt almát is. A tojások sárgájával és a langyos tejjel elkeverve sűrű masszát készítünk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezután kb egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatv...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű1. Összeszitáljuk a lisztet a szódabikarbónával és a nyírfacukorral. 2. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojások sárgáját, majd fél órát hűtőben pihentetjük. 3. Beletesszük a megmo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű