100 gr darált dió
100 gr darált kekszmorzsa
100 gr baracklekvár
100 gr porcukor
50 ml kávé
evőkanál rum
formáljunk gombócokat és pálcikára szúrva tegyük mélyhűtőbe, majd mártsuk olvasztott csokiba és szórjuk meg pörkölt diódarabokkal.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd a hozzávalókat, a tortadara kivételével, jól keverjük össze. Ha ezzel elkészültünk, akkor mehet hozzá a dara is. Azért fontos, hogy utoljára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb. 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtos tortaalaphoz dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 160 fokra előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű