40 dkg finom liszt
30 dkg cukor
15 dkg őrölt dió
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
6 ek sárgabaracklekvár
1 citrom leve
1 dl tej
16 dkg vaj
4 tojás
1 csipet só
Elkeverjük a lisztet a sütőporral majd elmorzsoljuk a vajjal.
Összedolgozzuk 10 dkg cukorral, citromlével és tejjel. Majd tésztát gyúrunk az egészből.
Két nem egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd pihentetjük fél órát hűvös helyen.
Kinyújtjuk a nagyobbik részt és egy 40 X 30 centis tepsibe rakjuk.Megkenjük barack lekvárral a tetejét.
Habosra keverjük a maradék cukrot 3 tojás sárgájával. Bele tesszük a darált diót és a vaníliás cukrot is.
Kemény habot verünk a fehérjékből és óvatosan beleöntjük a diós masszába. Rátesszük az egészet a barack lekváros tésztára.
A kisebb tésztából vékony csíkokat csinálunk és szépen berácsozzuk a sütemény tetejét.
40 -50 perc alatt közepes tűznél megsütjük.
anyukám nagyon finoman tudja ezt a sütit is készíteni.A recept is tőle van.
https://receptneked.hu/nagyi-receptjei/kefires-lepeny/?utm_content=buffer9c255&utm_medium=konyhatunderek&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR0nPcQQ9ggIdBL-dJxoEE...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. Köz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű