- 205 g Schär Mix C – gluténmentes lisztkeverék
- 50 g porcukor
- 65 g puha vaj
- 1 db közepes méretű tojás
- 50 g gluténmentes étcsokoládé
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 g sütőpor (1 teáskanál)
A vajat kikeverjük a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztkeveréket összeforgatjuk a sütőporral, majd a keveréket a vajas tál tartalmához adjuk és alaposan összekeverjük – vagy akár kézzel összegyúrjuk – és hozzáadjuk az apró kockákra vágott gluténmentes étcsokoládét.
Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk a gombócokat. 180 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
4 egész tojást 10 deka cukorral habosra keverünk, azután hozzáadva ½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 4 deci langyos mézet, ½ deka tört fahéjat és 3-4 szem finomra tört szegfûszeget,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót. Egy pohárban keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját. A liszthez öntsük az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű