- 205 g Schär Mix C – gluténmentes lisztkeverék
- 50 g porcukor
- 65 g puha vaj
- 1 db közepes méretű tojás
- 50 g gluténmentes étcsokoládé
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 g sütőpor (1 teáskanál)
A vajat kikeverjük a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztkeveréket összeforgatjuk a sütőporral, majd a keveréket a vajas tál tartalmához adjuk és alaposan összekeverjük – vagy akár kézzel összegyúrjuk – és hozzáadjuk az apró kockákra vágott gluténmentes étcsokoládét.
Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk a gombócokat. 180 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A vizet (megsózzuk),a felforralt a vajat, (beledobjuk ha felolvadt), és a lisztet összekeverjük. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. 5 percre letakarjuk, majd ha...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tov...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszekevertem, hűtőbe tettem 1-2 óràra, majd golyókat formáztam és kókuszreszelékbe forgattam. Fogyasztàsig hűtőben tartandó.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű