6 tojás,4 ek liszt,4 ek cukor,2 ek keserű kakaópor,1 cs sütőpor
1 dl étolaj
A krémhez:
4 evőkanál tejföl,25 dkg margarin,20 dkg porcukor ,50 dkg túró
50 dkg magozott meggy,kis fahéj,1 kanál cukor
A tetejére:
2 cs. puncs puding,7 dl szénsavas meggyes üdítő,4 evő kanál cukor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsorgatjuk az olajat és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük., elsimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. A krémet, a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A meggyet összekeverjük a fahéjjal, és a kanál cukorral, majd a túrós krém tetejére szórjuk. (friss meggy hiányában befőttből is elkészíthetjük)
A meggyes zseléhez,az üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Kockákra vágva kínáljuk.
Elkészí Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT
Vegetáriánus: igen
Gluténmentes: nem
Laktózmentes: nem
A tojást és a sót kikeverjük, majd felöntjük vízzel, szódával, tejjel. A liszttel simára dolgozzuk.
Elkészítési idő:A cukrot a tejben lassú tűzön felolvasztjuk, bele tesszük a margarint, kakaót, rumba áztatott mazsolát, diót, kekszet. Közepes tepait meghintjúk kókusszal (felével). Ebeletesszük...
Elkészítési idő: 2 óraA tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és viszonylag gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha kicsit ragad, nem baj, lefedjük a tálat és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Ha kész, Al...
Elkészítési idő: 1 óra