2 csomag vaníliaízű pudingpor
6 csapott evőkanál kristálycukor
8 dl tej
a tésztához:
6 tojás
18 dkg kristálycukor
1 dl víz
1/2 dl étolaj
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
pár csepp citromlé
2 evőkanál keserű kakaópor
a tetejére:
90 dkg (2 nagy pohár) tejföl
5 evőkanál porcukor
fahéj (nálam keserű kakaópor)
Először a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángon, gyakran megkeverve (a szokott módon) pudingot főztem belőle.
Hűlni hagytam, közben időnként meg-megkevertem.
A tésztához szétválasztottam a tojásokat, a sárgákat habosra-krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam a vizet és az olajat is.
A finomlisztet elkevertem a sütőporral, átszitáltam, hozzáadtam a sót és a réteslisztet, majd az egészet a tojásos masszába kevertem/forgattam.
A fehérjékből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadva néhány cseppnyi citromlevet is.
A habot nagyon óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a tésztába.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam.
Másik felében elkevertem az átszitált kakaóport, majd ráöntöttem a világos masszára és villa segítségével márványosra mintáztam.
Az időközben langyosra hűlt pudingot teáskanállal adagolva a márványos tészta tetejére rakosgattam.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 percig sütöttem, majd a hőfokot visszavettem 180 fokra, és fél óra alatt a tésztát készre sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tejfölhöz hozzáadtam a porcukrot és habverővel simára kevertem.
A sütőből kivett, készre sült, forró tésztára azon nyomban ráöntöttem a cukros tejfölt, elsimítva a tetejét.
Hagytam teljesen kihűlni, majd 3-4 órára hűtőbe tettem.
Kockákra vágva, tetejét kakaóporral megszórva kínáltam.
A tojásokat szétválasztom, és a tojások fehérjét kemény habbá verem. Egy másik edényben, a 30 dkg cukrot, a 2 tojás sárgáját, vajat és mézet, robotgéppel habosra keverek. Hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadni kanalanként az olajat és a vizet, a lisztet és sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kétfelé o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA madártej elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barnához összegyúrjuk a hozzávalókat, és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét, a porcukorral gőz felett keményre verjük és hozzágyúrjuk a többi hozzávalót.Hűtőbe tesszük kis ideig....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű