menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos Tejfölös Sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 csomag vaníliaízű pudingpor
6 csapott evőkanál kristálycukor
8 dl tej


a tésztához:

6 tojás
18 dkg kristálycukor
1 dl víz
1/2 dl étolaj
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
pár csepp citromlé
2 evőkanál keserű kakaópor


a tetejére:

90 dkg (2 nagy pohár) tejföl
5 evőkanál porcukor
fahéj (nálam keserű kakaópor)

Elkészítés:



Először a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángon, gyakran megkeverve (a szokott módon) pudingot főztem belőle.
Hűlni hagytam, közben időnként meg-megkevertem.
A tésztához szétválasztottam a tojásokat, a sárgákat habosra-krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam a vizet és az olajat is.
A finomlisztet elkevertem a sütőporral, átszitáltam, hozzáadtam a sót és a réteslisztet, majd az egészet a tojásos masszába kevertem/forgattam.
A fehérjékből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadva néhány cseppnyi citromlevet is.
A habot nagyon óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a tésztába.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam.
Másik felében elkevertem az átszitált kakaóport, majd ráöntöttem a világos masszára és villa segítségével márványosra mintáztam.
Az időközben langyosra hűlt pudingot teáskanállal adagolva a márványos tészta tetejére rakosgattam.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 percig sütöttem, majd a hőfokot visszavettem 180 fokra, és fél óra alatt a tésztát készre sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tejfölhöz hozzáadtam a porcukrot és habverővel simára kevertem.
A sütőből kivett, készre sült, forró tésztára azon nyomban ráöntöttem a cukros tejfölt, elsimítva a tetejét.
Hagytam teljesen kihűlni, majd 3-4 órára hűtőbe tettem.
Kockákra vágva, tetejét kakaóporral megszórva kínáltam.

Pudingos Tejfölös Sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Kelt hájas- Erzsi féle
Kelt hájas- Erzsi féle

A hájat összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk, megkelesztjük. Pogácsát, vagy lekváros kiflit készíthetünk belőle.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kürtős kalács (vaníliás-citromo Más féle!!s)
Kürtős kalács (vaníliás-citromo Más féle!!s)

Elkészítés: 1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli, a tökély
Bejgli, a tökély

Először a tölteléket készítem el, mert a töltéskor teljesen hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúr...

Elkészítési idő: 10 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk