10dkg manióka liszt
4db M-es tojás
csipet só
2ek kókuszolaj
4dl víz
12db vékony (d=23cm) palacsintát sütöttem. 4db-ot használtam fel 1 rúdhoz
Töltelék:
1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
1 csipet só
2 tojás sárgája (de el is hagyható)
1 kicsi citrom felének a leve
stevia csepp ízlés szerint
vanília őrlemény, vagy kikapart mag
bio citromhéj
mazsola ízlés szerint
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem a citromlét és a többi hozzávalót is a mazsola kivételével
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom. Kóstolom, és szükség szerint még édesítem, vagy teszek hozzá citromot, vagy vaníliát. (Igazság az, hogy melegen nem olyan finom m int mikor lehűl.) majd beleöntöm a mazsolát is és a szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul. Villával összetöröm, hogy túrósabb állaga legyen és eloszlatom benne a mazsolát. Ha még a folyékony lébe teszem , akkor a mazsola szépen megduzzad.
A mazsolát a szilárdulás után is bele lehet tenni, akkor nem száll le az aljára.
A töltelék Hétszínvilág, a kép FB Farkas Éva Túrótortának , krémtúrónak is! A tészta Tücsök bogár
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem. Az almát megpucolom, lereszelem, megszórom cuko...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A reszelt almát fahéjjal ízesítjük,majd habosra keverjük a tojások sárgájával,cukorral és margainnal.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet összemelegítjük a mézzel, a margarinnal, majd langyos állapotban beleöntjük az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Közben a liszttel elkeverjük a sót, a tojássárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű