10dkg manióka liszt
4db M-es tojás
csipet só
2ek kókuszolaj
4dl víz
12db vékony (d=23cm) palacsintát sütöttem. 4db-ot használtam fel 1 rúdhoz
Töltelék:
1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
1 csipet só
2 tojás sárgája (de el is hagyható)
1 kicsi citrom felének a leve
stevia csepp ízlés szerint
vanília őrlemény, vagy kikapart mag
bio citromhéj
mazsola ízlés szerint
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem a citromlét és a többi hozzávalót is a mazsola kivételével
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom. Kóstolom, és szükség szerint még édesítem, vagy teszek hozzá citromot, vagy vaníliát. (Igazság az, hogy melegen nem olyan finom m int mikor lehűl.) majd beleöntöm a mazsolát is és a szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul. Villával összetöröm, hogy túrósabb állaga legyen és eloszlatom benne a mazsolát. Ha még a folyékony lébe teszem , akkor a mazsola szépen megduzzad.
A mazsolát a szilárdulás után is bele lehet tenni, akkor nem száll le az aljára.
A töltelék Hétszínvilág, a kép FB Farkas Éva Túrótortának , krémtúrónak is! A tészta Tücsök bogár
A csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a tojásokat, a lisztet, diót,a vaniliás cukrot. Jól kivajazott, kilisztezett kisebb (22x22) cm-es te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mazsolával. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 28x36 cm-es tepsibe lerakunk 1 sor kekszet. A tejben a pudingokat a cukorral megfőzzük. Még melegen belekeverjük a margarint is és ráöntjük a kekszre. Erre újabb sor kekszet r...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűSimára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a...
Elkészítési idő: 18 perc Nehézség: Könnyű