menu

Családireceptkönyv.hu

Rumos holdacska


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 4 tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg Rama
2 dl tej
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor

Máz: 25 dkg porcukor
4-5 evőkanál rum

Csokoládé díszítésnek.

Elkészítés:


A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadom a puha vajat, és a tejet. A lisztet elkeverem a sütőporral és a kakaóval. Felverem a tojásfehérjét, A lisztes keveréket és a tojásfehérjét hozzáadom a tésztához, lazán összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 175 okon kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Közben elkészítem a mázat a porcukorból és rumból. Ha megsült a tészta kiveszem a sütőből, majd a mázat a langyos tésztára kenem. Ha kihűlt, holdacskákat szórok ki. De előtte még csokival díszítem.

Rumos holdacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Habos túrós tejpite (Sóbors) -gyors!!
Habos túrós tejpite (Sóbors) -gyors!!

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot. Tegyük hozzá a túrót, keverjük össze. Egy tepsit vékonyan vajazzunk ki. A sütőt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy té...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Barackos sütemény
Barackos sütemény

A barackot tésztaszűrőbe téve egy percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd a héját egy mozdulattal – mint a kesztyűt – lehúzzuk. A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. A sütőt 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk