- 1 csészényi olvasztott KÓKUSZKRÉM (én DM Bio Kokosmus-t használtam)
- 1 csészényi fekete ÁFONYA (a mélyhűtőmből vettem elői, fagyasztva és frissen is sok helyen kapható:)
- egy picike csipetnyi SÓ (Himalája vagy Parajdi)
- 1 púpozott evőkanál KOLLAGÉN por (most GAL kollagén peptidek-et használtam)
- annyi szűrt VÍZ, hogy puding állagúra turmixolhatóvá váljon
Az összetevőket alaposan összeturmixoltam, egy kókuszolajjal kikent üveg edénybe öntöttem a masszát, egy óráig a hűtőben pihentettem, hogy megkeményedjen, majd éles késsel felszeleteltem.
Hűtve vagy mélyhűtve tárolandó.
Ez a desszert tele van egészséges zsírsavakkal, a bélflórát tápláló rostokkal, antioxidánsokkal. A kókusz olaj (kókuszkrém) segít stabilan tartani a vércukor szintet, támogatja az anyagcsere folyamatokat és a pajzsmirigyet, gyulladás csökkentő hatással bír. A hozzá adott kollagén a bélrendszer nyálkahártyáját is támogatja, és hozzájárul az aminosav-egyensúly fenntartásához is.
A hideg áfonya kocka egészséges, frissítő, finom (és gyors) alternatíva tízóraira, uzsonnára vagy desszertként fogyasztva. Váljék egészségetekre!:)
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal. Folpackba csomagolva leg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe rakjuk. Majd vékony holdacskákat formázva sütjük ki, ezután van. cukorba forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felvertem, majd habosra kevertem a vajat a porcukorral. Utána hozzáadtam a 4 tojás sárgáját, majd beleforgattam a vajas masszába a felvert tojásfehérjét. A rizslisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű