150 g mák
50 g zabpehely
2 tk szódabikarbóna
1 reszelt citromhéj
4 alma (reszelt)
6 aszalt szilva (apróbbra vágva)
2 tk őrölt fahéj
2 tk édesítőszer (vagy méz)
2 tojás
1 tk édesítőszer (vagy méz)
tej (ha szükséges)
Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert.
Ledaráljuk a mákot és a zabpelyhet, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. A reszelt almát összekeverjük a tésztával, (ha szükséges, egy kicsi tejjel lazítunk a tésztán), majd belekeverjük az aszalt szilvát.
Egy őzgerincformát (vagy püspökkenyér) enyhén kiolajozunk, vagy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és légkeverésen, 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
25 dkg sima, 25 dkg rétesliszt, amit összevegyítünk, amibe 2 dkg élesztőt morzsolunk, ezután 5 dkg porcukrot 4 tojás sárgáját, 25 dkg margarint és cseppnyi sót adunk hozzá, alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csokikat egy kevés kivételével a margarinnal együtt felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. 2. Amíg hűl, a tojást a cukrokkal habosra keverjük majd hozzáadjuk a tejfölt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gőzgombóc, vagyis germknödel a hütték császára, a síelők regeneráló kalóriabombája. Eredeti formájában kelt tészta, benne szilvalekvár, leöntve vaníliasodóval. A recept alapján m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz