150 g mák
50 g zabpehely
2 tk szódabikarbóna
1 reszelt citromhéj
4 alma (reszelt)
6 aszalt szilva (apróbbra vágva)
2 tk őrölt fahéj
2 tk édesítőszer (vagy méz)
2 tojás
1 tk édesítőszer (vagy méz)
tej (ha szükséges)
Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert.
Ledaráljuk a mákot és a zabpelyhet, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. A reszelt almát összekeverjük a tésztával, (ha szükséges, egy kicsi tejjel lazítunk a tésztán), majd belekeverjük az aszalt szilvát.
Egy őzgerincformát (vagy püspökkenyér) enyhén kiolajozunk, vagy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és légkeverésen, 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. Arra f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg csokoládébevonatos vajas keksz 1 doboz vaníliafagylalt (900 g) 1 ek. porcukor 2,5 dl habtejszín kakaópor a szóráshoz A csokoládékrémhez: 6 dkg vaj 7 dkg porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet,porcukrot,lisztet,kakaót 6-7 percig főzzük,majd beletesszük a rámát,végül a keksszel elkevert diót. Elkeverjük,és sütőpapírba csomagoljuk dermedésig.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót finom lyukú szitán, egy kanál hátuljának segítségével áttörjük. Egy tálban a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a cit...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes