150 g mák
50 g zabpehely
2 tk szódabikarbóna
1 reszelt citromhéj
4 alma (reszelt)
6 aszalt szilva (apróbbra vágva)
2 tk őrölt fahéj
2 tk édesítőszer (vagy méz)
2 tojás
1 tk édesítőszer (vagy méz)
tej (ha szükséges)
Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert.
Ledaráljuk a mákot és a zabpelyhet, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. A reszelt almát összekeverjük a tésztával, (ha szükséges, egy kicsi tejjel lazítunk a tésztán), majd belekeverjük az aszalt szilvát.
Egy őzgerincformát (vagy püspökkenyér) enyhén kiolajozunk, vagy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és légkeverésen, 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
A 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 decivel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a 3 deci tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk)...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. A margarint meg is lehet olvasztani. Enyhén morzsás tésztát kapunk. Belenyomkodjuk a kifli formába. Tepsibe tesszük a kifliket és kis fokozaton világ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 150 fokra, alsó-felső állásban, előmelegítjük. Mire összeállítjuk a süteményt, bemelegszik. A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, míg a tésztát összeállítjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csokit vízgőz felett olvaszd fel, keverd hozzá a kókuszolajat. A céklát hámozd meg, vágd apróra és főzd puhára. A cékla levéből tegyél félre 2-3 evőkanálnyit a díszítéshez. Még m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű