10dkg liszt ,10dkg margarin,1dl víz , 4-5 tojás, csipet só, 1 ek cukor
Krém : 1 csomag vanília puding , 4dl tej ,15 dkg cukor,2 tojás ,tejszín+ habfixáló
A vizet felforralom bele a só , a margarin , a cukor majd lassú tűzre vesszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már össze állt , leveszem a tűzről és hozzáadom a tojásokat amit robotgéppel jól elkeverek. A masszát a vajjal kikent tepsire kanalazom vagy nyomózsákba téve kis halmokat nyomók , így mutatósabb .
Forró sütőbe sütőm . Míg hűl addig megcsinálom a krémet. Felfőzőm a pudingport a cukorral és a tejjel. ( A pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a 2 tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük.
A maradék tejet és a cukrot felforraljuk, és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzzük ) Ha kihűlt hozzákeverem a habbá vert tojásfehérjét Mindegyik fánkot megtöltőm majd felvert tojáshabbal díszítem.
Előmelegített 200 fokos sütőben sütöm. A sütés ideje alatt tilos a sütőajtót kinyitni. A tésztához a tojásokat egyesével kell hozzáadni . Krémes állagú lesz a tészta, akkor mondhatjuk késznek.
Nem szabad kinyitni az ajtót. 15 perc után levenni a hőmérsékletet, 10 percig, majd kicsi réseket kell nyitni a fánkocskákon a gőz miatt. Kihülés után tölteni, tetejére lehet karamellt csöpögtetni.
Én két részben szoktam sütni: 180 fokon 25 percig (szépen megbarnul a külseje) utána pedig 150 fokon 15 percig (a belseje ilyenkor üregesedik). Eddig kb 20x készítettem. Így próbáld.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót, és végül laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűTetejére hulala.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz epret megtisztítjuk, 3-4 szemet apróra vagdosunk, a többit villával szétnyomkodjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, amit lazán forgatunk bele....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit rétes keménységűre gyúrjuk. A tojások fehérjét habnak verve 1 evőkanál liszt. A tölteléket a két lap közé tesszük, 3 óráig pihentetjük, forró sütőben kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű