50 dkg lisz
20 dkg margarin
20dkg porcukor
2 tojás sárgája
2 kanál tejföl
1 sütőpor
Töltelék:
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 kanál baracklekvár
2 kanál rum,vagy rumaroma ízlés szerint
4-5 kanál málnaszörp
10 dkg darált dió
egy csomag mazsola
a tészta alapanyagait összegyurjuk,amikor kellően összeállt,három részre osztjuk,kinyujtjuk tepsi nagyságura,és 180 fokon halványra sütjük./kb 12-14 perc/
A töltelék elkészítése:Fél liter tejet fölforralunkegy vaníliás cukorral,hagyjuk kihűlni.Egy kisütött lapot nyújtófával összetörünk,és ráöntjük a kihűlt tejet,beletesszük a porcukrot,lekvárt,rumot,mazsolát,diót,málnaszörpöt.Kanállal jól összekavarjuk./Mi gazdagítottuk 10 dkg babapiskótával is/A kész masszát két lap közé tesszük,egyenletesen szétterítve.A lapok belső oldalát lekenjük baracklekvárral.
A máz a tetejére:30 dkg porcukor,3 kanál málnaszörp,2 kanál víz.Kb tíz percig keverjük,és utána egynletesen szétterítjük a sütemény tetején.
A "tésztát" mikróban készítjük el. Ehhez veszünk egy lapos, szögletes jégkrémesdobozt (pl 0,5 l krémkönnyű:)) Ebben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Tej annyi kell hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, felverjük a habot és belekeverjük. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes