50 dkg lisz
20 dkg margarin
20dkg porcukor
2 tojás sárgája
2 kanál tejföl
1 sütőpor
Töltelék:
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 kanál baracklekvár
2 kanál rum,vagy rumaroma ízlés szerint
4-5 kanál málnaszörp
10 dkg darált dió
egy csomag mazsola
a tészta alapanyagait összegyurjuk,amikor kellően összeállt,három részre osztjuk,kinyujtjuk tepsi nagyságura,és 180 fokon halványra sütjük./kb 12-14 perc/
A töltelék elkészítése:Fél liter tejet fölforralunkegy vaníliás cukorral,hagyjuk kihűlni.Egy kisütött lapot nyújtófával összetörünk,és ráöntjük a kihűlt tejet,beletesszük a porcukrot,lekvárt,rumot,mazsolát,diót,málnaszörpöt.Kanállal jól összekavarjuk./Mi gazdagítottuk 10 dkg babapiskótával is/A kész masszát két lap közé tesszük,egyenletesen szétterítve.A lapok belső oldalát lekenjük baracklekvárral.
A máz a tetejére:30 dkg porcukor,3 kanál málnaszörp,2 kanál víz.Kb tíz percig keverjük,és utána egynletesen szétterítjük a sütemény tetején.
Lisztet egy tálba szitáljuk át (kihagyható). Tegyük bele a tojások sárgáját, az olajat, a cukrot, a sót, a sütőport. Keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, majd keverjük simára. Tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütni. Krém: tojás,cukor,kakaó,citromhéj gőz fölött sűrűre főzni. Hűteni, Cukor,vaj kikeverni. A két krémet összekeverni. Lehűteni. A piskótát megtölteni, a külsejét is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFelolvasztunk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral. Az így kapott két masszát összekeverjük. Szépen lassan beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVegyèl a boltba rèteslapokat. Laponkènt kend át étolajjal. Kétlaponkènt rakd össze. Töltsd meg kedvedre való töltelékkel. Tekerd fel.Tejfölös étolajos keverèkkel kend meg őket. Ahá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű