60 dkg BL 55 liszt,
3 dl tej,
3 tojássárgája,
3 dkg élesztő /friss/,
5 dkg Ráma felolvasztva,,
3 ek kristálycukor,
1 kk só.
1 kis csésze kristálycukor+ 3 ek kakaó—ezzel szórom meg a tésztát.
Lehet tenni a tésztába rumaromás tejbe áztatott 8-10 dkg mazsolát is.
1 tojás---sütés előtti kenéshez
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe teszem, és a gépet a tészta programon elindítom. Nálam ez a 7-es. A gép a tésztát összeállítja és dagasztja 20 percig.
Ha lejárt a 20 perc kiveszem a megdagasztott tésztát, kicsit átgyúrom, és lisztezett tálba teszem keleszteni 1 órát.
A kelesztés után kinyújtom téglalap alakúra, kb. 1 ujjnyi vastagra, szórom a kristálycukorral és a kakaóval. Én mazsolát is teszek bele, kb 8-10 dkg-t, melyet előtte kevés rumos tejbe áztattam és lecsöpögtettem.
Mint a bejglit feltekerem és koszorút formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és a tetejét megkenem felvert tojással.
Míg a sütő bemelegszik hagyom kelni, és 180 fokon 45 percig sütöm. Félidőben, ha barnulni kezd, a teteje letakarom alufóliával.
Kihűtve fogyasztható.
Összegyúrom, gofrisütőben kisütöm
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot, utána szépen keverjük egybe, majd az élesztőt is morzsoljuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, a tojás, olvasztott vaj és a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű