Tészta:
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz – mindezt gőzön felmelegítjük, majd levéve hozzáadunk
40 dkg lisztet
Kidolgozzuk és 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.
Krém:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
kakaópor
Máz:
olvasztott csokoládé
A krémhez a 4 evőkanál lisztet 4 dl tejben sűrű péppé főzzük, majd lehűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk,
a két krémet összedolgozzuk és kétfelé vesszük. Az egyikbe 2 csomag vaníliás cukrot, a másika kakaóport keverünk.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A tetejére csokimázat teszünk.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba és hozzákeverjük a kakaót és a sót. Félretesszük. Elektromos habverővel kb. 3 perc alatt habosra keverjük a vajat a cukorral, amíg ki nem fehéredi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük fakanállal, majd kikent tepsibe simítjuk. Sűrű, de kenhető (nem folyós!) állapotúnak kell lennie. Tepsiméret kb. 22x37 cm. A tetejét l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű