Tészta:
35 dkg liszt
fél cs sütőpor
25 dkg margarin
2 tojássárgája
kevés tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só
Töltelék:
15 dkg cérnametélt
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
4 tojássárgája
6 tojás fehérje
3 dkg olvasztott vaj
5-10 dkg mazsola
Meggymártás:
2 dl víz
2 dl meggylé
fél ü magozott meggy
pár szem szegfűszeg
cukor ízlés szerint
Tészta: A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk,és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
Töltelék: A cérnametéltet kifőzzük. A többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. A tojás fehérjéket habbá verjük és alaposan beleforgatjuk a túrós töltelékhez. A tölteléket a tepsibe öntjük, és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot,a tetejét villával megszurkáljuk,és szép világosra sütjük. Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.
Meggymártás:
2 dl vízben és 2 dl meggylében 1 pár szem szegfűszeggel, cukorral(ízlés szerint) felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet.
Puhára főzzük,kipürésítjük,1 ek liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.
A lisztet elkeverjük a forró mézzel, szódabikarbónával és fűszerekkel. Ha kihűlt hozzákeverjük a 4 tojás sárgáját is. Sütőlemezre halmokat teszünk és megsütjük. Közben gőz fölött...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta: liszt, ráma, porcukor, tejföl és 1 tojás sárgája. A tésztát 175 fokon kell elősütni magában. Világosbarna, kérgesre, hogy a túró ne áztassa el. A túrót kikeverjük 8 tojá...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barack kivételével robotgéppel mindent összekeverünk, majd a darabolt-szeletelt barackot fakanállal belekeverjük a masszába. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Tűp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű