♥TÉSZTA:
1 db tojás
80 g vaj
100 g porcukor
3 ek kakaó
100 mltej
130 g rétesliszt
1 kk. sütőpor
vaníliakivonat
♥KRÉM:
150 ml habtejszín
4 ek porcukor
♥Tészta:
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra verünk, hozzáadjuk a tojást és ismét alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot – lisztet, kakaót, sütőport, végül pár csepp vaníliakivonatot. Utolsó lépésben hozzáadjuk a tejet és jó alaposan eldolgozzuk-turmixoljuk.
A tésztát nyomózsákba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsire lehetőleg egyforma méretű kis korongokat nyomunk. Ha nincs nyomózsák, akár evőkanállal is rakhatjuk a tésztát.
A korongokat 180 fokos sütőben 10 – 12 percet sütjük.
♥Krém:
A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
A megsült korongok felére rátesszük a porcukros tejszínhabot, majd lefedjük a korongok másik felével. A tetejét porcukorral díszítjük.
A süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskótát készítjük el. A tojásokat elkezdjük habosra keverni, folyamatosan hozzáadagolva a cukrot. Jó habosra verjük, majd egy hablapát segítségével alaposan beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját jól elkeverjük a porcukorral azután belekeverjük a keményre felvert fehérjét és a lisztet.A tésztából apró galuskákat szaggatunk és forró olajba kisütjük. Tejsodóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét is és újra összekavarjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a mascarponés krémhez. A b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű