Családireceptkönyv.hu

Grízkrémes piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
6 tojás
fél csomag sütőpor
fél dl olaj
csipet só
9 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó

A krémhez:
6 dl tej
4 kissé púpozott evőkanál búzadara
15 dkg cukor
25 dkg vaj (legközelebb mascarpone lesz :))
1 csomag vaníliás cukor

a tetejére kakaópor

Elkészítés:


Piskóta elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaót és a sütőport is.
A fehérjéket csipet sóval és a maradék cukorral, habbá verjük, majd a tojássárgás krémhez keverjük egy szilikonlapáttal.
Végül a lisztet is hozzáforgatjuk, szintén a lapáttal.
Sütőpapírral bélelt 23 x 40 cm-es tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.

Grízkrém elkészítése:
A tejet a cukor felével felforraljuk, majd a búzadarát belekeverve takarékon addig melegítjük míg besűrűsödik.
Hideg vízbe állatva az edényt, néha átkeverve kihűtjük.
Ezalatt a vajat a többi cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt grízt beleöntjük és jól összekeverjük.
A krém felét a két lap közé, a másik felét a tetejére kenjük, majd kakaóporral megszitáljuk.

Grízkrémes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gyümölcsös süti
Gyümölcsös süti

A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar málnás csokitorta
málnás csokitorta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük az édesítővel, a fűszerekkel és a sóval. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájához, majd elkeverjük az átszitált ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MADÁRTEJ PALEOSAN
MADÁRTEJ PALEOSAN

5 dl kókusztejet vagy magtejet forrósíts fel Tegyél bele ízlés szerint ízesítőt és pici sót Langyos “tejben” keverd el a 2 tojás sárgáját, majd öntsd bele a forró magtejbe, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk