50 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
csipet só
25 dkg Rama margarin
1 citrom reszelt héja és leve
1 tojás
1 tojássárgája
A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, hozzászitáltam a porcukrot is, ízesítettem csipet sóval.
Beledaraboltam a szobahőmérsékletű margarint, majd morzsás állagúra dolgoztam a porcukros liszttel.
Végül hozzáadtam a tojást és a tojássárgáját, valamint a citrom reszelt héját és levét, és egynemű tésztává dolgoztam össze.
A tésztát két kisebb cipóvá formáztam, és külön dolgoztam velük tovább.
Az egyik cipót elnyújtottam kb. 2-3 mm vastagságúra, majd kekszformázóval mintáztam és derelyevágó segítségével kiszabtam a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütöttem őket.
Alufóliával kibélelünk egy tepsit. Az almát vékonyra leszeljük és szorosan a tepsibe egymás mellé lerakjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát előző nap állítjuk össze. A mézet és a margarint összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. Jól e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. A kakaót a cukorral összekeverjük. A margarint felolvasszuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, fele margarinnal megkenjük. Rátesszü...
Elkészítési idő: 30 perc / előké Nehézség: KönnyűElkészítés 1 Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Szalagos farsangi fánk recept I. 2 A lisztet egy edénybe tesszük. A langyo...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes