25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 dkg kakaó
1 csomag főzős csokoládés pudingpor
15 dkg darált dió
2 tojás
1 csomag babapiskóta
Egy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát celofánnal kibélelünk (szétvágott erősebb nejlonzacskó is megteszi), úgy, hogy a forma szélein jócskán hagyunk ráhajtást. Vékonyan kizsírozzuk, majd a massza 1/3 részét beleterítjük. Erre hosszában rakunk 1 sor babapiskótát, lapos oldalukkal felfelé (kb. 5-6 fér el). Erre a forró massza 1/3-a, rá 1 sor babapiskóta, végül bekenjük a massza maradékával. Ráhajtjuk kétoldalt a celofán széleit, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel a nejlont széthajtogatva deszkára borítjuk a sütit, és a celofán eltávolítása után szeletelhető.
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és virág formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük (akár egy éjszakát is). A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a kakaót. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, majd fél cm vastagra nyújtjuk és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű