80 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
4 dl (2 kis pohár) tejföl
5 dkg élesztő
2 kiskanál só
2 kiskanál cukor
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztjuk). Egy jó órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra elsodorjuk. Szaggatjuk, még 15 percig állni hagyjuk, és sütjük.
Mikor a tejfölt hozzáadjuk, kicsit lágynak tűnik. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: http://webcukraszda.hu/hutos-fank-mindenkinek-sikerul/
A darált kekszet az olvasztott vajjal, darált dióval és a sziruppal összedolgozzuk, a tortaformában elsimítjuk (kézzel belenyomkodjuk). Hűtőbe tesszük. A túrót, vaníliás cukrot,...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűEgy teflonos sütő edényben (22 cm átmérőjű) karamellt csinálunk a kockacukorból és 3 evőkanál vízből. Mialatt a karamell készül, előkészíthetjük az almát, ha azzal csináljuk. (hám...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kikenünk egy tepsit. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tojást a cukorral felhabosítjuk, majd a megolvasztott tojásos - vajas k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű