- 1/2 liter tej
- 1/2 liter rétesliszt (literben mérd)
- 2-3 evőkanál cukor
- 6 egész tojás
- mazsola
- porcukor
- fahéj
- kakaópor
- lekvár
- olaj
A cukrot keverd el a tejben (én 2 kanállal tettem csak), majd forrald fel a tejet! Csorgasd hozzá a lisztet, állandó keverés közben. Ha kézi habverővel dolgozol, talán könnyebb csomómentes tésztát kapnod. Vedd le a tűzről, és egyenként add hozzá a tojásokat, jól dolgozd el a tésztát, legjobb, ha fakanállal dolgozol.
Olajba mártott kanállal szaggasd forró olajba, szedd papírtörlőre, majd szórd meg porcukorral. Ízesített porcukrot, levárt kínálj hozzá! Langyosan a legfinomabb!
Megjegyzés: Anyukám szokott bele mazsolát is keverni.
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk,2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk,2 egyenlő cipóra osztjuk. Fagyasztóba tesszük,egy kicsit megd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük. Belemorzsoljuk a Rama margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját, végül a megmosott citrom reszelt héját. Összegyúrjuk, cipót formálunk, amit f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük. A csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy literes, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét apró darabokra törjük, és összekeverjük a vajjal és a sűrített tejjel. A masszát folyamatos kevergetés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű