- 1/2 liter tej
- 1/2 liter rétesliszt (literben mérd)
- 2-3 evőkanál cukor
- 6 egész tojás
- mazsola
- porcukor
- fahéj
- kakaópor
- lekvár
- olaj
A cukrot keverd el a tejben (én 2 kanállal tettem csak), majd forrald fel a tejet! Csorgasd hozzá a lisztet, állandó keverés közben. Ha kézi habverővel dolgozol, talán könnyebb csomómentes tésztát kapnod. Vedd le a tűzről, és egyenként add hozzá a tojásokat, jól dolgozd el a tésztát, legjobb, ha fakanállal dolgozol.
Olajba mártott kanállal szaggasd forró olajba, szedd papírtörlőre, majd szórd meg porcukorral. Ízesített porcukrot, levárt kínálj hozzá! Langyosan a legfinomabb!
Megjegyzés: Anyukám szokott bele mazsolát is keverni.
A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hag...
Elkészítési idő:A tészta elkészítése: A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kiv...
Elkészítési idő: 60 percA lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzátesszük a zsírt, a tojásokat és összegyúrjuk a tésztát. 4 cipót formázzuk a tész...
Elkészítési idő: 1 óra