- 1/2 liter tej
- 1/2 liter rétesliszt (literben mérd)
- 2-3 evőkanál cukor
- 6 egész tojás
- mazsola
- porcukor
- fahéj
- kakaópor
- lekvár
- olaj
A cukrot keverd el a tejben (én 2 kanállal tettem csak), majd forrald fel a tejet! Csorgasd hozzá a lisztet, állandó keverés közben. Ha kézi habverővel dolgozol, talán könnyebb csomómentes tésztát kapnod. Vedd le a tűzről, és egyenként add hozzá a tojásokat, jól dolgozd el a tésztát, legjobb, ha fakanállal dolgozol.
Olajba mártott kanállal szaggasd forró olajba, szedd papírtörlőre, majd szórd meg porcukorral. Ízesített porcukrot, levárt kínálj hozzá! Langyosan a legfinomabb!
Megjegyzés: Anyukám szokott bele mazsolát is keverni.
1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapírgyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a krémet: megfőzzük a tejben a pudingporokat és cukort, majd hűlni hagyjuk. Ezután a tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Ezután a kihűlt pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, amire ráöntjük a citromlevet, és az egészet belekeverjük a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű